Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX: wees alert op topvorming

De AEX herstelde gisteren verder na de eind vorige week gevormde hammer (een bodempatroon). Toch moeten we de komende dagen alert zijn op de vorming van toppatronen, waarna de neerwaartse druk weer toeneemt, aldus technisch analist Bas Heijink van ING.

De trends zijn volgens hem neerwaarts gericht en de huidige bewegingen passen in het profiel van een lange bullmarkt die op zijn laatste benen loopt. Wanneer deze bullmarkt in de AEX precies zal eindigen, is echter niet te zeggen. Deze vraag is ook minder relevant.

Hij acht de kans echter groot dat deze 10 jaar durende bullmarkt in december of januari ten einde komt. Daarvoor moet de AEX structureel onder de zone 499 – 501 zakken. In de komende maand zal deze bandbreedte nog smaller worden, aangezien de onderkant van deze bandbreedte wordt gevormd door de sinds 2009 stijgende bodemlijn op de logaritmische maandgrafiek.

Vorige maand werd met het jaardieptepunt bij 500,45 na de 10% daling in oktober een eerste test bewerkstelligd. Toch kost het vaak de nodige tijd om een dergelijke cruciale steunzone te doorbreken. De herstelbeweging die volgde tot aan de 534,20 is dan volgens hem ook normaal, waarbij overigens geen belangrijke weerstanden opwaarts werden gebroken.

De recente top bij 534,20 betekende de 3e lagere top in de dalende trend sinds de jaartop in juli bij 576,90 op de borden werd gezet. De overige lagere toppen werden bij 565,60 en 554,20 geplaatst. Langs de eerste 3 toppen is een dalende toppenlijn te trekken, die met de recente top bij 534,20 niet meer werd getest. Deze dalende toppenlijn is momenteel te vinden bij 534,70. Pas een structurele doorbraak hierboven zorgt voor een eerste verbetering. Maar ook in dat scenario zal zijn langere en neerwaarts gerichte visie nog niet veranderen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *