Dax blijft bedrukt

Een intensivering van het handelsgeschil tussen de VS en China en de vrees voor tarieven voor de auto-industrie drukken vandaag het sentiment. De herstelbeweging van het begin van de week is alweer in de kiem gesmoord.

De Amerikaanse president Trump gooit weer roet in het eten van beleggers.  Voor de Wall Street Journal zei Trump dat hij verwachtte dat de reeds bestaande belastingen op Chinese goederen zouden worden verhoogd tot 25% van de huidige 10%. Hij wil tegen het einde van de week een ontmoeting hebben met de Chinese president Xi Jinping aan de zijlijn van de G20-top in Buenos Aires. “De top van vrijdag lijkt een ongewoon hoog belang te krijgen voor de beurzen”, aldus een handelaar.

Volgens het tijdschrift “Wirtschaftswoche” kan Trump volgende week 25 procent opleggen aan auto-import. In juli beloofde Trump aan Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dat hij geen nieuwe tarieven zal opleggen zolang de VS en de EU tot een vrijhandelsovereenkomst komen. Trump sprak ook over punitieve tarieven op smartphones en computers in het Wall Street Journal-interview. Apple daalde in New York met twee procent.

Nieuwe gegevens van de Amerikaanse vastgoedmarkt veroorzaakten ook geen euforie. De inflatie op de Amerikaanse vastgoedmarkt bleef in september verzwakken. De huizenprijzen stegen met 5,15 procent op jaarbasis, volgens de S & P / Case-Shiller Index die dinsdag in New York werd gepubliceerd. Dit is de zwakste stijging sinds november 2016. Analisten hadden een gemiddelde stijging van 5,20 procent verwacht. De Amerikaanse huizenmarkt verzwakt al geruime tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.