AEX onderkant tradingrange

Beleggers raken nerveus door de af en toe tegenvallende bedrijfscijfers. Ook de kleine dip in de groeicijfers van China waren al voldoende om de markt nerveus te maken. Met name Spanje met zijn hoge werkloosheid van 20% en grote begrotingstekorten doet de markten telkens zuidwaarts keren zodra de 10 jaarrente op staatsleningen weer boven die magische grens van 6% komt.

Zelfs de firewall van 1000 miljard acht de financiële markt niet voldoende om rust in de marken te brengen. Er wordt door de financiële markten besmettingsangst gevreesd richting Italië, Frankrijk en jawel opnieuw Griekenland waar de verkiezingen allemaal weer voor de deur staan. Nieuwe verkiezingen leiden namelijk vaak weer tot nieuw beleid, en dat levert weer grote onzekerheid. Klein lichtpuntje is dat de verwachtingen inmiddels wel dermate naar beneden zijn bijgesteld dat we aan de onderkant van de tradingrange staan.

Het is nu afwachten wat de analisten gaan neerzetten aan verwachtingen voor het tweede half jaar van 2012 en of dit wel of niet door het bedrijfsleven overtroffen kan worden. Wellicht kunnen mooie overnames de komende periode de beleggers weer moed geven om in te stappen, en kan de markt ondanks Spanje perikelen een beetje tot rust komen.

Door de huidige ruime schommelingen in de markt is het te risicovol om een positie in te nemen zonder dat de stoploss binnen een aantal dagen weer wordt geraakt. Op weekbasis zijn we bijna onveranderd vorige week met veel schommelingen gesloten, vandaag onder de 300 punten gedoken.

Rob Bliekendaal
www.perfectindicator.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.