AEX: bodem(prikker) in aantocht

Per dinsdag 23 januari zagen we intraday al de 572,81 op de borden staan, maar op slotbasis hebben we nooit de 571,50 mogen zien. Ik twijfelde of de Bearish Deep Crab was gezet omdat het ook nog niet 29/30 januari was. Ik ben heel hard gaan nadenken want ik had juist eerst een klein beetje afkoeling verwacht alvorens de top te gaan zien. Ik kon alleen maar bedenken dat een ander scenario, dan verwacht, zich uitspeelde. In dit scenario moest ik de Crab als afgerond beschouwen (eerder dan per de uitgetekende 29/30 januari). Dat wetende, is het logisch dat er dus direct een redelijke golf naar beneden kwam (van zo’n tien punten).

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Dit systeem heeft van iedere € 7.000 in juni 2015 , een actueel resultaat van € 32.905 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

Het gaat hier namelijk niet om een klein Crab patroon… Ik heb er zelf niet op kunnen handelen omdat ik elders aan het werk was, dus helaas weer een mooie top gemist (begeleid met een goed SELL signaal vanuit verschillende uur grafieken). Zonder charts ben ik ‘blind’ en blind varen heb ik slechte ervaringen mee kan ik u melden, dus dat doe ik niet meer.

Wat ik zelf het leuke vind aan het hebben van een koersdoel op basis van een groot harmonisch koerspatroon en het hebben van een tijdsindicatie, is dat beiden nuttig zijn om een mogelijke top aan te geven. Ik had verwacht dat ze samen zouden vallen, maar de beurs weet het altijd beter! 23/24 Januari bleek zelfs nog een datum te zijn uit mijn systeem dat ik bewust heb genegeerd. Volgende keer toch wellicht rekening mee houden? In dit geval was het harmonische koerspatroon leidend (signaal op de daggrafiek qua prijs) voor het
unt in de markt. Zoals gezegd had ik echter ook een mooi SELL signaal in de verschillende uur grafieken. Één en één is bij mij dan twee! Echter, 29/30 januari is daarmee nog niet van de baan (tijdstip vanuit de uurgrafiek). Het blijft een richtpunt voor een top en mede daarom (aangezien ik de eerste top heb gemist) heb ik netjes gewacht met het aanschaffen van putopties. De markt geeft vaak nog een instap kans op een iets lager punt indien men het geduld kan bewaren.

Aankomende week
Ik weet dat u enorm uitkijkt naar de bodemdatum en het is eindelijk zover, ik zal het u vertellen (tromgeroffel), noteert u maar het volgende in de agenda: dinsdag 6 februari! Ik schat in dat de bodem ergens laat op de dag zal komen, maar dat blijft lastig om aan te geven. Als ik op de dag juist zit ben ik al heel blij! U weet dat ik naar 558 uitkijk maar minimaal naar 564. Gezien de daling van vorige week, waarmee we de 563,35 al hebben gezien, verwacht ik dat de 558 zeker haalbaar is voor de tweede dalingsgolf. Sterker nog, ik zie mogelijkheden voor een diepere daling! Het is dan wel noodzakelijk dat we door de 558,16 gap op slotbasis heen beuken en ook de 555-554 zone makkelijk te grazen nemen. 548-547 Ligt dan in het verschiet op basis van twee harmonische koerspatronen genaamd een Cypher en wederom een Crab patroon. Hoe meer van dit soort patronen naar een bepaald punt wijzen (Potential Reversal Zone), des te groter de kans dat we daar naartoe zullen bewegen en daar ook een draai in de markt zullen krijgen! Onder de 548-547 zone ligt overigens nog een sterke steun (de drie keer geteste 544,51 gap). Ook loopt hier een waaierlijn per de draaidatum en die zie ik niet zomaar gebroken worden. Met 558 zal ik persoonlijk al een zeer tevreden man zijn. Echter, met een heftige draaidatum als deze, weet je het nooit wat voor gekkigheid er kan komen! We bevinden ons in een markt van uitersten. Heel apart, maar het hoort er blijkbaar bij.

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

De oplettende lezer weet natuurlijk dat ik nu nog iets ben vergeten te vertellen. Wat verwacht ik nu eigenlijk precies per de 29/30 januari draai op basis van mijn uur systeem? Aangezien we een gap naar beneden hebben openstaan sinds woensdag 24 januari, verwacht ik dat we die gaan testen, maar niet opwaarts zullen breken op slotbasis. 570,60 Punten lijkt een logisch koersdoel (intraday) voor maandag/dinsdag. Als alles klopt, verwacht ik hier goed in te kunnen stappen op de ‘second chance’ top oftewel, de ‘dead cat bounce’ en in normaal Nederlands de lagere top. Misschien een leuke toevoeging om de 570,60 wat meer te onderbouwen, zie de volgende kwartier grafiek:

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

Één scenario maar voor deze week. Het lijkt allemaal vrij duidelijk inmiddels. En nu wachten maar…

Draaidata (maximaal 1 trading day afwijking)
Voorspeld                                          Uiteindelijk
17/20 november low                     17 november low
29/30 november high                   29 november high
14 december low                            15 december low
*19 december high                        19 december high
29 december low                            29 december low
*9 januari high                                 9 januari high
19 januari low                                   16 januari (fout), dit was de eerste low datum
*30 januari high                               In afwachting
6 februari low                                   In afwachting

De slotstand is altijd leidend voor draaidata en alle andere technieken zoals Harmonic patterns, mijn eigen gapanalyse techniek en octaven analyse. Intraday bewegingen zeggen mij onvoldoende en zijn gezien het vervolg niet leidend. Idealiter krijg ik tijd en prijs in balans waardoor ik tot zeer scherpe analyses kom waarmee de beursliefhebber kan handelen.

Tot de volgende analyse!

19 gedachten over “AEX: bodem(prikker) in aantocht”

 1. We gaan je nu al missen hier 🙂

  De tides / waterstanden van Battery Park geven voor Wall Street een top op de 29e (plus of min 1 dag) en een bodem op 6 februari (plus of min 1 dag). Dus dat lijkt prima te kloppen weer, Immanuel! Tussendoor overigens nog een bodem(pje) op 1 februari en een top(je) op 5 februari. Succes met je abonnement.

 2. Immanuel Koning

  Hallo Elmer,

  Bedankt voor jouw toffe reactie! 🙂 Eens kijken of we morgen nog een soort topje mogen ‘verwelkomen’! 😉

  Gegroet,

  Im

 3. Vandaag, 30 jan., zal het zo’n beetje volle maan zijn hier, en komt aardig overeen met jouw 29/30 januari draaidata. Leuke afsluiting, en goede timing, van je artikelen voordat de betaalservice ingaat.

  Succes!

 4. Immanuel Koning

  Hallo Tommy,

  Bedankt voor jouw fijne reactie! De analyse zit er redelijk op inderdaad, daar ben ik uiteraard zeer blij mee! 🙂

  Gegroet,

  Im

 5. Immanuel Koning

  Ik kan inmiddels een update geven voor iedereen:
  Ik verwachtte tussen 25 en 30 januari een top. Toen ik erachter kwam dat 23 januari DE TOP was, ging ik uit van een ‘second chance’ top zoals gezegd. Idealiter zou hij op 29 of 30 (30 januari heb ik genoteerd in de analyse) komen. Echter, de markt is zo bearish geworden dat het ALWEER overnight is gebeurd! Daar kan een ‘normaal’ mens (en dat ben ik uiteindelijk ook maar) geen rekening mee houden… 26 Januari is overnight de lagere top gezet en per maandag naar 570,50 idealiter kwam daardoor niet uit. Ook dat gaf aan dat de markt geen ‘puf’ meer had en dat het tijd is voor afkoeling!

  De markt kon direct geshort worden per maandagochtend. Wel zit ik door de overnight actie één dag te veel mis qua voorspelling van de top (26 januari overnight) met mijn 30 januari datum. Maar zoals uitgelegd, dit is een datum met een * teken ervoor en dat zijn geen harde data maar ‘indicatie data’ vanuit mijn uur systeem. Ik ben daarom niet ontevreden, zeker omdat het niet op 3 AEX punten moet aankomen om juist te handelen op de analyses! 😉 De 6 februari is wel een harde datum en ik blijf uitkijken naar een mooie bodem rond 558 of lager rond 548-547 idealiter.

  Wait and see what happens! 🙂 Geen makkelijke beurs, maar met de analyse komen we een heel eind.

  Gegroet,

  Im

 6. Immanuel Koning

  Hallo Jan,

  Dat is inderdaad jammer! Maar, je kunt ze achteraf tegen het licht houden en zien of ik er iets van gebakken heb of niet. 😉

  Gegroet,

  Im

 7. Immanuel Koning

  Ik vind het maar een bearish gedoetje. Telkens verwacht ik een opleving naar een bepaalde gap en dan wordt die gap nog niet eens bereikt! Normaliter wel, maar in deze zwakte dus niet… 558-557 First up, indien meer zwakte dan 555-554 en indien de meeste zwakte dan 548-547 here we come! 😀

  Gegroet,

  Im

 8. Immanuel Koning

  Op slotbasis is de 558,16 belangrijk! Sluiten we die, dan gaan we verder naar beneden. Het leuke is, dat ik vanuit mijn signalensysteem nog geen duidelijk BUY zie, dus de weg is nog naar beneden. Ik herhaal nogmaals: we lijken toch richting de 555-554 te moeten gaan en als het even door wil zetten naar de 548-547. Ik sluit het niet uit! 😀

  Gegroet,

  Im

 9. Immanuel Koning

  Vandaag is rood, de kleur van de beursss! 🙂 Met een put zit je … 😉
  555-554 Het ’tussenstation’ is al bereikt. Ik zie nog echt geen bodem, 548-547 is next up!

  Gegroet,

  Im

 10. Immanuel Koning

  Met een gerust hart ga ik rust houden en weekend vieren. Ik hoop dat iedereen van de vijf analyses + extra ‘commentaar’ heeft genoten! De puts doen het in ieder geval goed! 😉

  Gegroet,

  Im

 11. Dag Im ik was toch weer benieuwd naar jouw analyse en alle reakties. Wat ik zei was correct nl. 550 aan het einde van de week. Het geld stroomt nu bij mij binnen. Bij jouw ook? Of analyseer je te veel en handel je te weinig? Volgende week wrsh. 540 bodem! Dan wrsch. 576 top. Ik denk nu niet meer dat we in april bij 590+ staan.Ik wil ook nog wel zeggen dat ik een abonnement wil nemen op je wekelijkse analyses.Je bent echt de domste niet (understatement!)

 12. Immanuel Koning

  Hallo Jan,

  Dankjewel voor jouw reactie. Ik ben blij om te lezen dat je goed hebt gehandeld, top! Ik heb zelf ook geld in de markt gestopt (en ben zeer tevreden) want ik moet tenslotte mijn analyse volgen! Wat is anders de waarde van een analyse indien de analist er zelf niet in gelooft? 😉 Ik zeg altijd: put your money where your mouth is!

  Leuk dat je er ook bij bent in februari. Bedankt voor jouw vertrouwen! Ik zorg dat er een factuur naar je toekomt.

  Gegroet,

  Im

 13. Im vooral in jezelf blijven geloven want alleen dan kun je je money putten(!) where your mouth is. Voor mijzelf was je laatste analyse heel goed.Jij zei:ik wacht nog even op een uptick en die kwam heel mooi op donderdag bij 563. Ik mag hopen dat je daar zelf ook op gehandeld hebt.Wat mij betreft ging alles volgens plan.Vandaar dat ik (i.t.t. de beurs) nu in opperbeste stemming ben.Komende dagen worden lekker spannend. Ik heb mijn plan al getrokken! Ik hoop dat ik een grote klapper kan maken.Zullen we nog contact leggen daarover?

 14. Immanuel Koning

  Haha Jan, het komt best goed, het is nu ook gelukt met verschillende opties tijdens deze daling! 😀

  De laatste analyse is inderdaad een juweeltje geworden, daar waar velen nog omhoog keken. Ik ben er heel blij mee en wacht nu geduldig op de bodem voor de volgende harde beweging! 🙂

  Gegroet,

  Im

 15. Inderdaad Im zoals je zegt: “daar waar velen nog naar boven keken”.Dat stelletje sukkels heeft de beurs weer een mooi lesje geleerd!

 16. Immanuel Koning

  Let op je taal Jan. 😉 Er zijn altijd twee partijen nodig om een markt te maken: omhoog kijkers en naar beneden kijkers! En wanneer er te veel van de éne groep zijn, dan gaat de beurs de andere kant op! 🙂 Balans… Time and price in harmony!

  Gegroet,

  Im

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.