Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX stijgt komende drie maanden door

De ING BeleggersBarometer stijgt de eerste maand van 2018 verder met 4 punten naar een stand van 154 punten. Daarmee bereikt het beleggersvertrouwen het hoogste punt in elf jaar tijd. Deze piek kan mede verklaard worden door de verdere stijging van de AEX-index, die begin januari het hoogste punt sinds 2001 bereikte. Beleggers hebben vertrouwen in de toekomst en verwachten dat de AEX de komende drie maanden nog verder doorstijgt en dat de waarde van hun portefeuille verder zal toenemen. Nederland blijft dan ook de regio waarin volgens beleggers de grootste beurskansen liggen.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 27.848 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Het is ook mogelijk dat u alleen de sms signalen ontvangt

ING Beleggersbarometer januari 2018
ING Beleggersbarometer januari 2018

De aantrekkende economie en de stijgende AEX leggen de meeste beleggers geen windeieren. Bij een derde van de beleggers verbeterde de eigen financiële situatie en 71% zag de waarde van zijn beleggingsportefeuille stijgen. Deze positieve trend zet volgens veel beleggers nog wel even door. Toch waren deze vooruitzichten voor weinig beleggers reden om in de afgelopen twee maanden risicovoller te beleggen (8%). Bijna de helft geeft bovendien aan in de afgelopen maanden niet minder of meer te hebben belegd (48%). Het grootste deel van de beleggers blijft er voor kiezen om zijn beleggingsportefeuille zelf te beheren (53%). Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “Ondanks het gunstige klimaat en oplopende koersen lijken beleggers niet overmoedig te worden. Dat zien we ook breder in de wereld terug. Alleen in de V.S. is sprake van een wat al te positief sentiment, wat de markt gevoelig maakt voor een tijdelijk stapje terug.”

Wilt u weten waar de draaipunten van de AEX liggen? Neem dan een abonnement op onze dienst. KLIK HIER

Beurskansen in Azië

De belegginshorizon ligt voor de meeste beleggers tussen de 4 tot 8 jaar (22%) of 8 tot 12 jaar (25%). De laatstgenoemde groep is groter dan een kwartaal geleden. Toen waren er juist meer beleggers met een horizon korter dan 8 jaar. In de komende tijd verwachten beleggers het meeste rendement van de Nederlandse multinationals ASML, Shell en ING. In Nederland liggen nog steeds de grootste beurskansen, maar Azië is een regio in opkomst volgens de ondervraagde beleggers. Dacht in oktober nog 9% dat in deze regio de grootste beurskansen lagen, nu denkt inmiddels 18% dat dit de kansrijkste regio is. Homan: “Wij kunnen ons daar wel in vinden. Bij een sterk draaiende wereldeconomie doen de beurzen van deze landen het over het algemeen erg goed, ook in relatieve zin.” Toch blijft het aandeel van deze regio in de beleggingsportefeuille nog zeer beperkt (4%).

Ambities 2018

Bij een nieuw jaar horen voor sommige beleggers ook nieuwe ambities, zowel op financieel gebied als op het vlak van beleggen. Een vijfde van de beleggers zet dit jaar liever meer geld op zijn spaarrekening, maar een even groot deel hoopt dit jaar meer te beleggen. Daarbij is voldoende kennis van beleggen niet geheel onbelangrijk. 16% zegt komend jaar graag meer kennis te willen op doen. Maar het merendeel (60%) is tevreden met de huidige manier van beleggen en heeft geen plannen om iets te veranderen in 2018. De stijgende waarde van de eigen beleggingsportefeuille en de gunstige economische resultaten in de afgelopen maanden zorgen ervoor dat beleggers optimistisch gestemd zijn over het nieuwe kalenderjaar. Het grootste deel van de beleggers (61%) verwacht in 2018 een rendement van 5 tot 10% te behalen.

Wilt u weten wat voor kansen er dit jaar voor u zijn? De aanbevelingen van experts voor 2018 is voor u op een rijtje gezet en een selectie gemaakt van aandelentrackers om daarop in te spelen. KLIK HIER om het gratis rapport aan te vragen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “AEX stijgt komende drie maanden door”

  1. Avatar

    Wil niet veel zeggen, maar een stijgende ING BeleggersBarometer is reden tot zorg, en al helemaal als deze door het dak is gegaan!

    Met afwisseling, short en en long, is daar goed op in te spelen voor wat betreft de AEX zelf, en dat zal nog wel eens langer dan 3 maanden volgehouden kunnen worden…, het geld ligt gewoon voor het oprapen als je het goed doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *