Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Aandelenmarkten lijken immuun voor nieuws

Het lijkt erop dat aandelenmarkten immuun zijn geworden voor bijna alle vormen van nieuws. Het hele gedoe rondom GameStop of het drama van Archegos Capital waardoor bijvoorbeeld Nomura en Credit Suisse miljarden dollars verlies lijden maakte geen enkele indruk op beleggers.

Ook het idee dat banken weleens minder gemakkelijk de portemonnee gaan trekken om klanten te helpen met het oog op het verminderen van de risico’s, slaat niet aan. Trouwens banken lijken hierover ook nog niet na te denken.

het enige wat beleggers met argusogen in de gaten houden, is het doen en laten van centrale banken.

Zullen centrale banken hun royale beleid wijzigen en de rente verhogen als de gevreesde inflatie daadwerkelijk de kop opsteekt? Tot dusverre heeft die angst alleen heel slecht uitgepakt voor de houders van staatsobligaties, maar (nog) niet voor aandelen. Dat geldt zeker voor aandelen van bedrijven die winst make en/of die op stapels liquiditeiten zitten. Die hebben veel minder last van een geleidelijk oplopende rente.

Dat is waarschijnlijk ook de grootste opgaven voor beleggers. Welke bedrijven zullen winnaars blijken en welke verliezers als het coronavirus eenmaal gevlogen is. Behoren banken tot de winnaars? is Value de winnende kaart van morgen?

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *