Aandelen klaar voor ongekende stijging!

De grote indices zouden nog voor het einde van het jaar nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken, want er staat een enorme short-squeeze op stapel. Dit zeggen de analisten van Citibank:

De markten trekken aan

De markten zijn de afgelopen weken zeer onverwacht aangetrokken, maar binnenkort zou het nog veel verder omhoog kunnen gaan. Dit heeft Citigroup nu uitgewerkt in een nieuwe studie. Daarom staat er een mega-rally bij DAX, S&P500 etc. aan het einde van het jaar op stapel:

Mega-rally bij DAX, S&P500 & Co op stapel?

Sinds de bekendmaking van de inflatiecijfers en de hoop van de markten op binnenkort weer dalende rentes, gaan aandelen weer steil omhoog. Maar dit is waarschijnlijk nog niet het einde van de vlaggenstok. Want volgens Citi-analisten zijn veel short-sellers, die sinds juli succesvol hebben gewed op de verkoop van de markt, op het verkeerde been gezet.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Short-sellers verrast

“Het tempo van het herstel was razendsnel en lijkt veel short-houders onvoorbereid te hebben getroffen, waardoor een groot deel van de oude short-posities verlies heeft geleden”, stond er in een studie van de bank.

De rol van short-sellers

Als de short-sellers nu dus hun posities zouden opdoeken, is een sterke stijging van de markt het gevolg – misschien zelfs een short-squeeze van de resterende short-sellers. De reden hiervoor: om short-posities te sluiten, moeten aandelen worden gekocht, wat hun prijs weer doet stijgen. Met een huidige shortquote van 6,5 procent ligt deze overigens bovengemiddeld hoog.

Institutionele beleggers en de markt

Daarom zouden de markten binnenkort ook massaal kunnen aantrekken. Maar nog een ander punt pleit voor stijgende koersen en dat zijn de institutionele beleggers. Nadat fondsbeheerders & Co. in 2023 vaak in cash of obligaties belegden, dwingt de prestatie van de grote indices de vermogensbeheerders in aandelen. Oorzaak: Fomo. Want terwijl de grote indices aantrekken, kunnen de professionele beleggers niet achterblijven, wat weer druk op de markt uitoefent.

Conclusie

Het is dus heel goed mogelijk dat de markten tegen het einde van het jaar nog eens flink omhoog gaan, ook omdat de seizoensgebondenheid momenteel zeer positief is voor aandelen. Beleggers, bereid je voor op een ongekende groei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.