Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beursgenoteerd kweekvlees – Meatech

Het Israëlische Meatech is het eerste, en tot dusver enige beursgenoteerde bedrijf in de kweekvlees industrie. Sinds maart 2021 zijn de aandelen vrij verhandelbaar, ruim twee kwartalen later is het een goed moment om terug te blikken. Geïnteresseerd in andere kweekvlees bedrijven die (spoedig) op de markt zullen verschijnen? Lees dan ons artikel van een paar maanden geleden!

Het aandeel

Na een zwak eerste kwartaal wist het aandeel zich enigszins te stabiliseren. Tot Meatech stockde derde week van augustus, waarin het nogmaals met 25% daalde. Sindsdien is Meatech echter aan een aanhoudende opmars bezig en staat het momenteel genoteerd op $8,-, weliswaar 20% onder de initiële startwaarde.

Een aantal veranderingen op de aandelenmarkt met betrekking tot het aandeel en de afwachting tot de start van nieuwe projecten hebben het aandeel in het begin geen goed gedaan. Vanaf een aantal maanden geleden kwamen echter nieuwe toepassingen naar voren. Meatech ging investeren in gecultiveerd varkensvlees, traditioneel varkensvlees is natuurlijk taboe in het Midden-Oosten. Hiernaast hebben nieuwe technologieën het cultovatieproces efficiënter gemaakt en hebben meerder beroemdheden hun steun betuigd aan het bedrijf. Dit heeft onder andere direct geleid tot een verbetering in de waardering van het aandeel.

Wel of niet instappen

Het beste moment om in te stappen was natuurlijk het dal in september, destijds was het aandeel gewaardeerd op de helft van de initiële $10,-. Tevens is de industrie waar Meatech zich in bevind op dit moment ook nog onzeker. Neem wel in acht dat Meatech een pionier is (overigens net zoals het Nederlandse Mosa Meat) waardoor het groeipotentieel groot is. Meatech is het eerste beursgenoteerde bedrijf, dat betekend niet dat het ook het beste is. De kans bestaat zeker dat de waardering van nieuwkomers in de industrie snel de koppositie overnemen.

Wanneer jij een voorstander bent van kweekvlees dan is Meatech een goede investering. Verwacht echter geen spectaculaire winst op korte termijn. Het lange termijn perspectief van het aandeel Meatech is positief, dit wil echter niet zeggen dat het aandeel over een half jaar hoger gewaardeerd zal zijn dan momenteel.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *