Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De beste belegging van afgelopen 10 jaar

Niet Europese aandelen, goud, obligaties maar Amerikaanse aandelen waren de beste belegging van de afgelopen tien jaar. Iedereen die dei toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 kocht, kon daarmee zijn geld verdubbelen. Dat blijkt uit berekeningen van The Financial Times.

De aloude beurswijsheid dat u op de top moet verkopen en op de bodem moet kopen, moet mogelijk worden herzien. De Amerikaanse beurs sloot tien jaar geleden op een piek op 9 oktober 2007. Vervolgens zette de daling in ten tijde van de financiële crisis. En toch zou iedereen die destijds de S & P 500 kocht, hun geld nu verdubbeld hebben.

Aandelen voor de lange termijn
Aandelen voor de lange termijn

Zoals de grafiek laat zien is de Amerikaanse aandelenmarkt harder gestegen dan dan aandelen in de rest van de wereld, of obligaties of zelfs harder dan goud. De prijs van het edelmetaal steeg tijdens de crisis maar in de afgelopen vijf jaar, is de goudprijs gedaald.

Wilt u vrijblijvend een second opinion op uw huidige beleggingen? Vraag dan de gratis financieel APK aan. KLIK HIER

De voornaamste kracht achter de rally was de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten. De monetaire autoriteit kocht door de zogenaamde kwantitatieve verruiming (QE) obligaties op om de activaprijzen te verhogen en de rente te verlagen. Het voornaamste doel was om de Amerikaanse woningmarkt te steunen  De huizenprijzen begonnen te stijgen na QE3 en is gestart in 2012. De huizenprijzen stijgen nu stevig, hoewel ze nog lager liggen dan hun 2007-niveaus.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *