Aandelen VS supergoedkoop

De zwakte na de herverkiezing van Obama heeft de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 op een niveau gebracht waarbij het met 26 % moet stijgen om gelijk gewaardeerd te zijn als in de vorige opgaande fases van de beurzen sinds John F. Kennedy president werd. Beleggers hebben $805 miljard zien verdampen na de herverkiezing van dat Barack Obama. De koersen zakten  terwijl de winsten stegen waardoor de waardering van Amerikaanse aandelenmarkt zeer goedkoop is geworden. Zo goedkoop zelfs dat de waardering onder het niveau van acht van de negen “bull markten” sinds 1962 ligt en onder de gemiddelde koerswinstverhouding in de jaren 80 van de vorige eeuw. Dat meldt persbureau Bloomberg.

“Beleggers zijn te pessimistisch over de groeivooruitzichten in de komende 10 jaar”, aldus Brian Jacobsen, hoofd beleggingsstrategie van Wells Fargo. De S&P 500 zal in 2014 volgens hem 47% hoger staan en een niveau van 2.000 bereiken. Hij wijst er op dat er snelle en grote bewegingen kunnen plaatsvinden omdat de verwachtingen zeer getemperd zijn.

Critivestor

Wij houden een portefeuille bij waarbij we wereldwijd beleggen in aandelen,obligaties, grondstoffen etc met Trackers. Trackers worden steeds populairder ten koste van de ‘ouderwetse’ beleggingsfondsen. Het is een goedkope en effectieve manier van beleggen.

Vooralsnog heeft de portefeuille een redelijk bullish visie op de markt met maar liefst zes trackers in aandelen (indices), drie in grondstoffen en twee in obligaties.  Beide obligatietrackers zitten in het hoger renderende segment en kunnen dus ook niet direct defensief genoemd worden.

Critivestor heeft een positieve mening over de marktvooruitzichten. Er zijn weliswaar genoeg hobbels te vinden maar die zitten in de koersen verwerkt. Het rendement bedraagt dit jaar tot  nu toe 12,75 %. Dat is exclusief dividend.

Wilt u weten in welke trackers, wij beleggen en wekelijks een update over de portefeuille ontvangen? Neem dan een abonnement om updates over de portefeuille te ontvangen. Wij melden ook wanneer van positie gewisseld wordt, dus zowel de instap en de uitstap.

Meer informatie kunt u krijgen via deze link.  Een abonnement kost 99 euro voor drie maanden. U kunt u aanmelden via critivestor@dekritischebelegger.nl. Vermeld uw naam, adres, mobiele telefoonnummer, uw woonplaats en land.

2 gedachten over “Aandelen VS supergoedkoop”

  1. dow jones bijna op de all time high en aandelen zijn goedkoop? De wereld staat er slechter voor, de staatschuld van Amerika blijft maar oplopen, de werkloosheid is hoger, de loonontwikkeling van de Amerikanen is ook niet echt positief. Kunt u voor mij onderbouwen waarom u bullish bent?

    1. Warren Buffett zei ooit: “Als het bloed door de straten stroomt moet je kopen.” Mensen zijn nauwelijks bij machte om cyclisch te denken. We trachten met lineair denken de beurs te begrijpen, maar alles in het leven is cyclisch. Opkomst en ondergang, groei en verval. Als zodanig is de beurs niet rationeel in de zin van rechte seculiere lijnen.

      Mijn favoriete uitspraak is: “De beurs begint waar de logica eindigt”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.