Wilde markten

Vandaag was weer een volatiele dag op de meeste financiële markten inclusief grondstoffen en valuta.

Fundamenteel is het reddingsplan van Obama waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak hiervan. Er wordt volop getwijfeld en gespeculeerd of het serieus soelaas biedt de economie er weer bovenop te krijgen. Het ‘nee’ bij Fortis doet het sentiment verder ook niet goed.

De dreiging voor dalende aandelenmarkten neemt toe, wat zich bijvoorbeeld weerspiegelt in de lancering van Goud vandaag naar 942 op het moment van schrijven. Dit duidt op problemen aangaande het financiële systeem of denkt u dat Goud stijgt om reden van vraag van juweliers of industriële toepassingen waarvoor Goud ook gebruikt wordt? Ik geloof daar helemaal niks van en vermoed dat de stijging van Goud wijst op het afbrokkelen van ons financiële systeem. Een binnenkort te starten dalingsgolf in aandelen zal daarmee gepaard gaan, wat ik ook verwacht en wie weet wat ze verder nog in haar kielzog meesleurt.

Dit noopt me tot het aantrekken van de stops om zodoende de longposities te beschermen voor tegenvallers. Additionele shortposities zijn wat mij betreft nog niet aan de orde, daar het groene Gann- licht daarvoor nog niet brandt.

We trekken de stoploss van Goud en KPN verder omhoog. De positie AEX is nu nagenoeg waardeloos, dus heeft geen zin te sluiten op dit moment. Ik houd de stoploss gehandhaafd van 247.25

trading_tips_11_02_09_2

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met het formulier onderaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Ondergetekende heeft in AEX, wel in KPN. De redactie heeft geen posities in de genoemde effect(en). Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur
c.devries@dekritischebelegger.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.