Verkopen ING slim of dom op huidige prijzen?‏

Een aantal weken geleden heb ik aandacht geschonken aan ING, die toen net mijn koersdoel niet bereikte van EUR 4.48 ~ EUR 4.52.

Vandaag kwam ING weer in het nieuws met als reactie dat ze weer fors terrein inlevert.

En…u raadt het al, de koersdoelzone komt weer akelig dichtbij.

Gelet op de significantie die Gann aangeeft waar het gaat om dit doelgebied, ga ik een koop limietorder plaatsen van EUR 4.50.

Zodra ze gekocht zijn, wordt de stoploss EUR 4.10.

Wat ik positief vind aan de huidige setup is dat we afglijden NA het nieuws, de ‘laatste’ verkopers gelegenheid gevend nog uit te stappen.

Een scenario waarbij ING gisteren sluit op EUR 4.60 en vandaag opent onder EUR 4.40 zou ronduit dramatisch zijn geweest conform mijn werkwijze.

Kortom: Ik ga het weer proberen, maar alleen op de genoemde limiet, wat een dagorder is. Indien ze vandaag niet gekocht worden en we morgen boven EUR 4.48 openen, probeer ik het opnieuw en eventueel vrijdag ook. Ik gebruik dagorders omdat ik het risico van een neerwaartse koerssprong bij opening zoveel mogelijk wil elimineren..

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met het formulier onderaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Ondergetekende heeft geen positie in ING. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur

c.devries@dekritischebelegger.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.