Kans op felle daling goud

Goud nadert de zo belangrijke 1.000 mijlpaal, die eenmaal uitgenomen, grote kans maakt opwaarts te exploderen zoals ik eerder aangaf. De recente sell- setup werd met kracht ontzenuwd, wat meteen aangeeft waarom het aanhouden van een stoploss als verkooptrigger soms prevaleert boven klakkeloos winstnemen.

Gelet op het eindigen of doorstarten van de huidige stijgingsgolf, verhoog ik opnieuw de stoploss, nu naar 960. Mijn uitgangspunt is dat we een korte maar felle reactie neerwaarts krijgen, tot mogelijk onder 900, wat als aanloop kan worden gezien om opwaarts te exploderen. Of dat ook zo zal zijn weet nog niemand, maar dat is en blijft het uitgangspunt.

Langere termijn beleggers kunnen overwegen de positie te houden, maar vanuit oogpunt van trading maak ik liever gebruik van een nieuwe buy setup op termijn, vooral omdat er zomaar weer 100 dollar afgeschoten kan worden. Als dit snel gebeurt zal ik dat, hoe vreemd dat ook lijkt, juist als bullish beschouwen. Bull- markten kenmerken zich door stijgende fases met snelle korte reacties.

Dus: Bescherm de opgelopen winst opnieuw door de stoploss te verhogen tot USD 960.

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met het formulier onderaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Ondergetekende heeft geen positie in Goud. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur

c.devries@dekritischebelegger.nl

1 gedachte over “Kans op felle daling goud”

  1. Beste Cees, Sinds een paar dagen heb ik mij bij de site aangemeld voor de nieuws emails. Ik zal met interesse meekijken en indien datgene wat mij al aanspreekt zo blijft, graag met je meehandelen.

    Met vr. groet. Vincent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.