AEX: mooi kerstcadeau !

De Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, heeft gisteren de rente voor het eerst sinds 2006 verhoogd. In een toelichting werd gewezen op het flinke herstel van de Amerikaanse economie en van de arbeidsmarkt. De werkloosheid is teruggebracht naar zo’n 5%en de economische groei ligt bijna op 2,5%. Het belangrijkste rentetarief, dat nagenoeg nul was, gaat met 0,25% omhoog. Toch is Fed-president Janet Yellen voorzichtig en terughoudend. De stap is volgens haar klein en het monetaire beleid blijft ondersteunend.  De Fed blijft letten op de ontwikkeling van de economie.

De beurzen kregen na deze rentestap vleugels. De AEX steeg ruim 2% en de DAX veerde met 3% op. De Amsterdamse beursgraadmeter bereikte vanochtend de weerstand op circa 444 punten. Na de sterke opmars van de afgelopen dagen kan er een correctie verwacht worden.

Wij hebben met AexTrader een mooie winst gemaakt met een longpositie die wij vanochtend gesloten hebben met een winst van 14 AEX-punten. De totale winst bedraagt nu 59 punten oftewel een winst van ruim € 11.812. Zie onderstaande grafiek:

AexTrader per 17 december 2015
AexTrader per 17 december 2015

 

Kerstcadeau: 1 maand gratis!

Als u nu lid wordt van IG en nog niet geprofiteerd heeft van onze acties dan kunnen wij u het volgende aanbieden: 1 maand proefabonnement gratis! U hoeft hiervoor alleen lid te worden van IG en minimaal € 15.000 gestort te hebben. Wilt u hiervan gebruik maken? Stuur dan snel ons een e-mail.

Een verwijzing voor de titelfoto: https://www.flickr.com/photos/hades2k/6598576457/ by Hades2k

1 gedachte over “AEX: mooi kerstcadeau !”

  1. Goed resultaat! Het mag wel eens gezegd worden. Geloof dat er weinig aan de instellingen van AEX trader veranderd hoeft te worden voor het komende jaar, kan eigenlijk niet verkeerd gaan dus…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.