Neem winst op short Unilever

Op 27 april hebben we een short positie ingenomen op Unilever op te profiteren van een mogelijke zwakte van dit aandeel. Ons handelssysteem gaf een verkoopsignaal af. Ook fundamenteel was het aandeel te duur. “Voor Unilever zelf is het een uitgemaakte zaak, dat het vierde kwartaal amper of geen verbetering van de markt zal laten zien. Margeverbetering zal bijna geheel op het conto moeten komen van verdergaande kostenbeheersing en een gematigd prijsbeleid. Noch in Europa noch in de Opkomende Markten is in de afgelopen maanden sprake geweest van een merkbare verbetering van de economische omstandigheden.

Als de voortekenen niet bedriegen, dan zal daar in de eerste helft van 2014 evenmin sprake van zijn. Er is dus voor de komende maanden weinig hoop, dat de resultaten van Unilever een positieve verrassing zullen laten zien. Daar staat tegenover dat Unilever door voortdurend de inhoud van zijn portfolio aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid in staat zal zijn te profiteren van elk mogelijk herstel. Het advies is ook ingegeven door de wetenschap dat Unilever binnen zijn sector koploper is. Het aandeel is voor het ogenblik echter te duur om een koopadvies te rechtvaardigen. Wij adviseren daarom een houdenadvies voor de portefeuilles Defensief en Gebalanceerd. Het hoort niet thuis in een offensieve portefeuille”

De instapkoers was 41,255. Het aandeel is vrijdag gesloten op 39,425. We verkopen morgen om 09:00 uur deze positie en nemen winst. Ons handelssysteem heeft een exit-signaal gegeven.

Gratis volgen

U kunt de signalen op de site bekijken. Tevens is er een mogelijkheid om een abonnement te nemen op onze gratis e-mail alerts. U kunt u inschrijven via https://www.dekritischebelegger.nl/gratis-nieuws-alert. Ook kunt u ons via twitter en facebook volgen.

Bestaande leden kunnen hun instellingen wijzigen op de mails die zij binnenkrijgen.

De signalen kunt u voorlopig gratis ontvangen voor de duur van drie maanden. Op deze manier kunt u gratis en vrijblijvend live de resultaatsontwikkeling volgen opdat u per een goede indruk en reden hebt om lid te blijven.

Disclaimer

Auteur heeft geen positie in de genoemde beleggingen. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

2 gedachten over “Neem winst op short Unilever”

  1. Unilever is zo’n bedrijf wat het van de consument moet hebben, het hele huishoudden draait immers bijna om Unilever… Een consument die weinig te besteden heeft zal eerder naar de goedkopere middelen grijpen dan naar de dure in een crisis. Dit aandeel zou goed zitten in een mandje ‘aandelen short’…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.