Zo wat een patser!

Een herhaling van de Tip van 15 april 2009. Toen was de aankoopprijs € 29,53. Inmiddels staat het Delta Deelnemingen Fonds op een koers van € 42,77, een koerswinst 44,8 %. Daarboven komt nog het  dividendrendement dat momenteel ruim 5 % bedraagt.

Het fonds investeert in een geconcentreerde portefeuille van Nederlandse mid- en small caps. Het fonds neemt daarin deelnemingen van minimaal 5 % vanwege de deelnemingsvrijstelling. Het fonds selecteert daarbij steevast aandelen met een veronderstelde onderwaardering. Dat ging de afgelopen tien jaar erg goed getuige het gemiddelde rendement van 11,9 % per jaar. Bedenk dat in deze periode de AEX-index halveerde. Dit jaar bedraagt het rendement 4,38 %. Dat is eveneens goed in vergelijking met de AEX (- 1,5 %).

Het fonds wordt beheerd door Delta Lloyd en heeft ruim 760 mio onder beheer. De grootste posities zijn momenteel Imtech, Arcadis, TKH Group, Binck Bank, Beter Bed, Exact, Ten Cate, Macintosh, Grontmij en Accell.

Datum advies: 14 juni 2010
Koers: € 42,77
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0000288389

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van de alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.