Vermogensgroei tegen beperkt risico

Tip van de week: European Capital Holdings (ECH)

Ook de hedge fondsen hebben het afgelopen beursjaar een flinke veer moeten laten. Met name de wat minder goed verhandelbare fondsen hadden het in het laatste kwartaal van 2008 en het eerste kwartaal van 2009 zwaar te verduren.

Veel beleggers bleken in een markt die in zwaar weer verkeerde de voorkeur te geven aan beleggingen met een hoge liquiditeit, beleggingen dus die eenvoudig verhandelbaar zijn.

European Capital Holdings is een fund of hedge funds en heeft ten opzichte van van vele andere hedge funds het voordeel dat ze dagelijks verhandelbaar zijn. De selectie van de fondsen waar ECH in belegt is toevertrouwd aan  Edmond de Rothschild.

De doelstelling is vermogensgroei op de lange termijn. Doordat het fonds een spreiding kent van managers en strategieën is het neerwaarts risico te overzien. Dat kwam het afgelopen jaar tot uiting in het beperkte verlies dat werd geleden.

ECH leed een verlies van 20 % terwijl de meeste aandelenbeurzen ruim 50 % verloren. De hedge fund-index verloor 25 % afgelopen jaar. Sinds oprichting in ’98 realiseerde ECH gemiddeld 10 % per jaar tot het annus horribilis 2008. Nu bedraagt dat rendement 5,49 % waarmee de sector nog steeds met ruim een procent wordt outperformed.

Vermogensgroei tegen een beperkt neerwaarts risico en dagelijkse verhandelbaarheid. Dat is wat ECH de belegger biedt.

Datum advies: 22 juni 2009
Koers: EUR 183,25
Klik hier voor actuele koers
ISIN Code: LU0090148882

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Zijn cliënten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.