Tip: infrastructuur opkomende landen

Tip van de week: koop iShares S & P Emerging Markets Infrastructure (IEMI)

De huidige correctie – voorzover men van een correctie kan spreken – biedt beleggers de kans hun posities in emerging markets uit te breiden of wanneer men er nog geen positie heeft op te bouwen.

Naast de reguliere beleggingen in deze regio – er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden hierop in te spelen – is er een tracker uitsluiternd gericht op investeringen in infrastructuure. De Ishares Emerging Markets Infrastructure investeert in een mandje van 30 grote beursgenoteerde bedrijven uit de opkomende markten actief ogv de infrastructuur.

In het bijzonder de drie sectoren transport, energie en nutsbedrijven. De verdeling luidt: 41,1 % industrie, 37,3 % nutsbedrijven en 21,6 % transport. Deze tracker is op 15 februari 2008 gelanceerd en staat genoteerd aan Euronext en in Londen. Het dividendrendement is 2,64 % en het heeft ruim 230 miljoen dollar onder beheer. Sinds de jaarwisseling realiseerde deze tracker een rendement van 38,8 %.

Deze tip is eerder uitgebracht op De Kritische Belegger.  Sinds de eerste publicatie op 14 juli jongstleden is het fonds 12%  gestegen (NAV).

Gezien de aard van de investeringen is deze belegging iets defensiever van aard dan de de gemidelde belegging in de opkomende markten.

Belangrijkste holdings: Ultrapar (Brazilië), Chinas Merchants Holdings (Hong Kong), Cez (Tsjechië), Cia de Concessoes Rodoviaria (Brazilië), Korea Electric Power (Korea). Niet direct de aandelen die ieder emerging markets fonds in portefeuille heeft.

Datum advies: 7 september 2009
Koers: $ 19,16 (NAV)
Actuele NAV: klik hier
ISIN Code: IE00B2NPL135
Code: B3KTQL0
Verhandeld aan Euronext: IEMI

Voor meer informatie over deze tracker: Klik hier

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.