Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tijd voor draai in portefeuilles

De rally op de beurzen duurt inmiddels 22 maanden nadat de bodem in maart 2009 werd bereikt. De rally werd tot op heden voornamelijk geleid door aandelen uit de industriële- en grondstoffensector. Voornamelijk cyclische aandelen dus.

Maar nu de rally het stadium van volwassenheid begint te bereiken – in de VS heeft de economie het punt van voor het uitbreken van de crisis inmiddels gepasseerd en is er geen sprake meer van herstel maar expansie – wordt het tijd te gaan denken aan een draai in de portefeuilles. En meer aandacht aan bijvoorbeeld aandelen uit de consumentengoederen sector te gaan geven. Aandelen uit de voeding en drankensector zijn daarbij een goede keus. Tevens biedt deze sector een goede bescherming tegen een mogelijke correctie.

Tip van de Week: Koop: iShares STOXX Europe 600 Food & Beverage

De iShares STOXX Europe Food & Beverage volgt de Food & Beverage index op de voet en bevat 28 holdings. Allen bekende merknamen zoals bijvoorbeeld Nestlé, Diageo, Unilever, Danone, SAB Miller, Pernod Ricard, Heineken en Carlsberg. Het betreft een beursgenoteerde tracker (ETF). Het dividendrendement is niet bijzonder met 1,6 %.

In 2009 realiseerde deze belegging een rendement van 35,6 % en in 2010 23,6 %. Dit jaar staat de belegging op een verlies van 2,9 %.

Datum advies: 19 januari 2011
Koers: € 36,11
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: DE0006213994

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet, maar wel in onderliggende aandelen in deze ETF. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *