Profiteer van sneller herstel VS

Tip van de week: Legg Mason Royce Smaller Companies Fund

De Amerikaanse economie lijkt zich voorspoediger te herstellen dan de Europese economieën. De naar boven bijgestelde groei van het BNP van 5,9 % bevestigd dat beeld. Evenzeer cijfers over inkoopmanagers en de werkgelegenheid. De beurzen in de VS – S & P, Dow Jones, NASDAQ en Russell 2000 – staan allen weer in de plus dit jaar na reeds een goed 2009 achter de rug te hebben. Een goede manier om te kunnen profiteren van de herstellende groei van vnl. de binnenlandse economie zijn de Small Caps. Deze zijn over het algemeen minder export georiënteerd en meer gericht op de binnenlandse groei. Een aantrekkende USD maakt betreffend fonds voor Europese beleggers nog iets aantrekkelijker.

Het Legg Mason Royce Smaller Companies Fund realiseerde in 2009 een rendement van 44,1 % en staat YTD al weer op 9,37 %. Ter vergl. De AEX staat op het moment van dit schrijven op een plus van 1 %. Het fonds investeert zoals de naam reeds suggereert in small caps in de VSD. In totaal bevat het fonds nu 93 posities. Daarvan wordt een gedeelte (15 %) ook in Canada belegd.

Top holdings zijn: Reliance Steel and Aluminium, Oil States International, Corinthian Colleges, Sims Metal Management Limited en Federated Investors. Het fonds startte op 1 oktober 2008 (dwz midden in de crises !). Het fonds is verkrijgbaar in euro. De beheerder is de Amerikaanse Fundaanbieder en broker Legg Mason.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Datum advies: 8 maart 2010
Koers: € 118,73
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B19Z6G02

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

3 gedachten over “Profiteer van sneller herstel VS”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.