Profiteer van infrastructuur BRIC

Een herhaling van het advies van 14 juli 2009. De koers was destijds $ 17,14. Deze tracker investeert in 27 aandelen van bedrijven actief in de infrastructuur (transport, energie en openbare voorzieningen).

Tip van de week: koop iShares S & P Emerging Markets Infrastructure (IEMI)

De investeringen in infrastructuur zijn noodzakelijk en gaan vooraf aan de economische ontwikkelingen in deze landen. En zijn dus geen gevolg van die economische ontwikkelingen maar eerder een voorwaarde. Met name in BRIC-landen Brazilië en India moet er nog erg veel geïnvesteerd worden. Een mooie gelegenheid om van deze boom te profiteren als belegger zijn genoemde iShares, o.a. genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam. Het rendement dit jaar bedraagt tot op heden 19,50 %.

De belangrijkste holdings zijn momenteel: Ultrapar (Brazilië, Energie), China Merchants (China, Industrie), Cemig (Brazilië, Nutsbedrijf), Cez (Tsjechië, Nuts) en China Oilfields Services (China, Energie).

Datum advies: 13 september 2010
Koers: $ 21,79
ISIN Code: IE00B2NPL135
Actuele koers: klik hier

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.