Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Koopwaardig uniek fonds

Tip van de week: Koop Franklin Mutual European Fund

Wanneer u een fonds met een sterk afwijkende strategie wilt toevoegen aan uw portefeuille is Franklin Mutual European Fund zeer geschikt. Het is een fonds van fondshuis Franklin en heeft een waarde georiënteerde beleggingsstijl. Dat wil zeggen dat de beheerder een bottom-up, deep value beleggingsbenadering heeft. Men streeft naar het kopen van aandelen, preferente aandelen en converteerbare obligaties die op niet meer dan 60 % noteren van hun intrinsieke waarde.

Het fonds is gebaseerd op de strategie van de grondlegger van deze benadering John Templeton (Templeton is opgegaan in Franklin) to buy a dollar worth for 60 cents. John Templeton was net als Warren Buffet een leerling van de grondlegger van deze benadering Benjamin Graham en heeft een sterk op Buffett gelijkende beleggingsstrategie.

Het voordeel van deze strategie is dat de beheerder juist in de buurt van marktbodems zal gaan kopen – dan zijn veel fondsen immers goedkoop – en in de buurt van een top niet – want dan zijn er maar weinig fondsen die onder hun intrinsieke waarde noteren.

Franklin investeert in Europese fondsen en heeft dit jaar een rendement gerealiseerd van 18,59 %. De afgelopen jaren heeft het fonds de MSCI Europe index steevast verslagen. Alleen dit jaar tot op heden nog niet daar veel fondsen nog steeds ondergewaardeerd zijn. Dat maakt het fonds juist nu koopwaardig.

Datum advies: 12 oktober 2009
Koers: € 13,97
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: LU0229939094

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Koopwaardig uniek fonds”

 1. Avatar

  Bij Franklin Templeton stellen wij het zeer op prijs dat u over dit fonds geschreven heeft – maar wij zouden graag een paar punten willen toelichten:

  – Het Franklin Mutual European Fund is van Franklin Templeton Investments (om precies te zijn van Mutual Series, een beleggingsteam van de groep)

  – Hun visie is anders dan die van Templeton of John Templeton, die een aandere beleggingsfilosofie had. ‘Een dollar voor 60 cent kopen’ is de unieke stijl van Mutual Series – niet de klassieke waarde/Value filosofie van John Templeton.

  – Het concern “Franklin Templeton Investments” huisvest drie autonoom functionerende groepen voor beleggingsbeheer, te weten Franklin, Templeton en Mutual Series. De Franklin groep beheert groeigerichte aandelenfondsen en vastrentende fondsen. De fondsen van Templeton hanteren een lange termijn benadering in het portefeuillebeheer en zoeken wereldwijd naar ondergewaardeerde aandelen. De fondsen van Mutual Series hanteren een “deep-value” benadering en investeren ook in aandelen van bedrijven die in nood verkeren of op het punt staan overgenomen te worden.

  Mvg,

  Berengere Blaszczyk – Marketing Manager Benelux
  Franklin Templeton Investments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *