Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Inspelen op stijging Finse Akzo

Tikkurila is opgericht in 1862 en gevestigd in de Finse plaats Vantaa. Met meer dan 3100 werknemers, productie units in 9 landen en verkoop in 16 landen is het een grote speler in de verf- en coating industrie. Door continue ontwikkeling en research is er een gedegen staat van dienst op gebouwd. In Rusland, Scandinavië en de Baltische Staten is Tikkurila marktleider in het decoratieve segment.

Wij denken dat deze verffabrikant interessant is, temeer de chemie- en verfsector nu opgeschud is vanwege de interesse van het Amerikaanse PPG om AkzoNobel over te nemen voor ruim €21 miljard. AkzoNobel heeft de deur al vrij snel dichtgegooid. Wellicht kan dit ook positief uitwerken op Tikkurila. De trade luidde als volgt:

Actie:
We kopen aandelen Tikkurila.

Toelichting:
We zien potentie in het Finse Tikkurila OYJ (tickersymbol: TIK). Tikkurila is een stabiele verffabrikant met productielocaties in 9 landen, waaronder veel in Scandinavië. Belangrijke afzetmarkten zijn: Zweden, Rusland, Finland, Polen en de Baltische landen. De koers/winst-verhouding bedraagt 17 en de marktkapitalisatie is ongeveer €850 miljoen. Het dividendrendement bedraagt bij de huidige aandelenkoers 4,4% en de dividend pay/out-ratio bedraagt 80%. Huidige koers [moment van opname, red] Tikkurila: €18,75.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen 50 aandelen TIK @ €18,75.

Nieuwe positie:
Long: 50 aandelen TIK
Daggrafiek Tikkurila

Tikkurila zit tegen een belangrijke weerstand van €19,76 aan te schuren en het is volgens ons slechts een kwestie van tijd voordat deze barrière zal worden geslecht. Een koopsignaal, zijnde een ‘golden cross’-signaal, is op dagbasis al gegeven: de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) hebben elkaar al rond €18,80 gekruist.

Een tweede krachtig koopsignaal is gegeven doordat de koers opwaarts uit de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) is uitgebroken. Dit geeft aan dat het sentiment positief is. Steun kunnen we vinden op €18,80.

Wij zien stijgingspotentieel richting de €20 mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Hier leggen we geen optiestrategie uit, wat normaal een mogelijkheid is om met een geringe investering in te spelen op een stijging, maar bij dit aandeel niet mogelijk is.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €19,76.
Tweede weerstand: €20,50.
Eerste steun: €18,80.
Tweede steun: €17,99.

Bron:: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Tikkurila. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *