Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX naar 30.000

Veel analisten zien de huidige stijging op de aandelenmarkten als de laatste fase van de opgaande beweging die sinds 2009 aan de gang is.  Op 9 maart 2009 kwam het dieptepunt van de huidige bullmarkt op de borden, net onder de 200 punten. Nu, acht jaar later, is de AEX opwaarts door de top van 2008 (bij 510,50) gebroken. Maar begon de huidige “bull markt” eigenlijk al in 2009? Technische analist Stephen Suttmeier van de zakenbank Bank of America Merrill Lynch ziet de dingen anders. Volgens hem begon de opgaande trend in april 2013 en niet in 2009. Dit jaar is “van de aanvaarding van de seculaire bulltrend die begon in april 2013.”

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er slechts twee seculiere bull markten geweest.  De periode tussen 1955-1967 in een fase waarin de naoorlogse economie in de Verenigde Staten een tpt dan ongekende welvaart bereikt en de tweede tussen 1980-2000 waarin de enorme productietoename de aandelenkoersen stimuleerden. Daarbij werden ze ook geholpen door de dalende rente van de jaren 80 in de vorige eeuw. Dit zal juist nu niet helpen omdat de rente waarschijnlijk nog stijgt in de komende jaren.

Maar zelfs in een tijd van stijgende rente, kunnen de koersen omhoog zoals dat het geval was in de jaren van 50 van de vorige eeuw. Hoewel het rendement op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties steeg in de periode 1950-1967 van 2% naar 5%, klom de toonaangevende beursgraadmeter in dezelfde periode met 460% Het is dus heel goed dat aandelen en de rente in tandem kunnen stijgen.

Bron: deraktionaer.de

Suttmeier is van mening dat de opwaartse trend zal doorzetten en na 2017 zelfs zal versnellen. Binnen slechts twee jaar is volgens hem een stijging van de S & P 500 tot 3.000 punten mogelijk, van het huidige niveau (2372 punten), een stijging van 26 procent. Binnen tien jaar kan zelfs een niveau van 6.000 punten aangetikt worden.

 

Bull markten vergeleken: Actief (zwart), 1950 (goud), 1980 (blauw)

Bron: deraktionaer.de

Dat is een stijging van 153% en komt overeen met een niveau van de Dow Jones op 53.000 punten en voor de DAX op 30.000 punten. Dat klinkt gigantisch maar gespreid over 10 jaar is het circa 10% per jaar.

Signalen op DAX

Natuurlijk is het verre van zeker dat de ontwikkeling van de jaren 50 van de vorige eeuw zich herhaalt maar in de aandelenmarkt is er een zeer sterke neiging tot terugkerende patronen. Wij hebben deze patronen geanalyseerd en ene handelssysteem gemaakt die signalen op de DAX afgeeft.  DAX: Het kapitaal is per 5 maart 2017 aangegroeid van € 7.000 naar ruim €20.000.

Wij bieden u gratis deze handelssignalen op de DAX met aan-en verkoopindicaties. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “DAX naar 30.000”

 1. Avatar

  DAX, S&P, Dow, daar gaan enkel records aan de onderkant behaald worden, en niet zo’n beetje ook….

  Suttmeier heeft een technisch analyseer methode volledig omgedraaid, en wat krijg je als je iets omdraait?, het tegenovergestelde…. Lijkt wel wat op Tostrams z’n methode..

  De analyse van deze man is zo krom als wat, en daar zal hij zelf ook spoedig achter komen, gelijk als de bank waarvoor hij werkt..

 2. Avatar

  U weet het, ik ben een optimist, maar deze koersdoelen zijn zelfs mij te gortig.

  Dax 30.000 dat gaan we niet halen. DAX 15.000 en een AEX van 560 dat moet lukken. Het zal de mega bull run worden in de US indices die de wereld zal verbijsteren……en dan pas de ineensorting

 3. Avatar

  Hij heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt, is de beste omschrijving voor deze ’technisch’analist…. Krommer dan dit bestaat niet, en uitgerekend bijna op het punt waarbij bull over gaat in bear…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *