Inspelen op koersdaling Wolters Kluwer

Deze week krijgt u van OptieAcademy een gekochte put optie op Wolters Kluwer als Optie Trade van de Week gepresenteerd. Wolters Kluwer is met tickersymbol WKL aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd.

Wolters Kluwer is een internationaal opererend uitgeversconcern en is actief op het gebied van of Legal & Regulatory, Tax & Accounting, Health en Financial & Compliance Services. De onderneming is aanwezig in meer dan meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. Wolters Kluwer houdt het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn.

Op woensdag 2 november geeft Wolters Kluwer een ‘trading update’ betreffende de resultaten van de eerste negen maanden van 2016. Meer informatie vindt u op de corporate website van Wolters Kluwer:http://wolterskluwer.com/investors

Daggrafiek Wolters Kluwer

WoltersKluwer consolideert sinds juli in een trading range van circa €1,50 en heeft onlangs een lagere top gevormd rond €38,40. Er werd op onlangs een ‘death cross’-verkoopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar rond €38 kruisten. Een tweede verkoopsignaal zal worden gegeven zodra de koers aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) uitbreekt. Dat signaal zal echter pas onder de €37 worden gegeven. Een koers onder de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Onderstaand leggen we een gekochte (long) november putspread uit: een beperkt winstpotentieel versus een beperkt risico.

Steun- en weerstandsniveaus Eerste weerstand: €38,40. Tweede weerstand: €38,68. Eerste steun: €36,99. Tweede steun: €35,50.
Short aandelen Wolters Kluwer Stel dat u 100 aandelen Wolters Kluwer short gaat op €37,50 en dus inspeelt op een koersdaling, dan ziet de winst/verlies-grafiek van 100 short aandelen Wolters Kluwer er als volgt uit:

short-wolterskluwer

De vraag is hoe u neerwaartse potentie kunt creëren en toch het risico kunt beperken voor het geval het aandeel toch hard stijgt. Dat kan door een put optie op Wolters Kluwer te kopen. Het neerwaarts risico is dan beperkt tot de geïnvesteerde premie. Het kopen van een put geeft de koper het recht om 100 aandelen tegen een vooraf vastgestelde prijs te kunnen verkopen en biedt zodoende de mogelijkheid om met een beperkte investering te kunnen inspelen op een koersdaling.

Wat is een gekochte put (long put)? De koper van de putoptie heeft het recht (maar niet de verplichting) om een vastgestelde hoeveelheid van een onderliggende waarde te verkopen, tegen een vooraf vastgestelde prijs en binnen een bepaalde periode. Voorbeeld gekochte (long) putoptie op Wolters Kluwer Stel dat u sec (dus zonder aandelen in bezit) 1 put Wolters Kluwer koopt met afloopdatum de derde week van november met uitoefenprijs €38 en u betaalt voor dit verkooprecht €1,35. per contract, dan ziet de winst/verlies-grafiek er als volgt uit: gekochte-put-wkl

Long 1 WKL NOV 38 Put @ €1,35:
De grafiek van een gekochte put (zie bovenstaande figuur) toont aan dat de winst ongelimiteerd is bij een koersdaling, zij het dat een aandeel tot maximaal nul kan dalen. De winst bedraagt dan 100 maal de uitoefenprijs minus de betaalde premie. De gekochte put optie levert geld op zodra Wolters Kluwer onder de uitoefenprijs van €38 noteert, maar daarin moet wel de betaalde premie ad €1,35 worden verrekend. Het maximale verlies op deze gekochte put optie bij een expiratiekoers van €38 of hoger bedraagt maximaal €1,35*100 = €135 per contract. Het break-even-point, vanwaar de grens van verlies naar winst wordt gemarkeerd, ligt op €38 – €1,35 = €36,65. Bij een koersdaling vanaf €36,65 loopt de winst op met €100 per euro daling van Wolters Kluwer. Dus op een koers van bijvoorbeeld €30 op expiratie in november heeft u een winst van €665 (38-30-1,35)*100.

Inspelen op koersdaling met put optie Zo ziet u dat u met opties alle kanten op kunt, afhankelijk van uw visie. Met een beperkte investering en dus een beperkt risico, kunt u inspelen op een koersdaling. U hoeft een optie overigens niet tot het einde van de looptijd te houden, maar u kunt iedere beursdag altijd uw optie sluiten, mocht uw visie opeens verandert. Disclaimer Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in Wolters Kluwer. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bron: http://optieacademy.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.