Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Goede gelegenheid in grondstoffen

Tip van de week: JPM Global Natural Resources

De grondstoffenmarkt heeft net als de aandelenmarkt een bodem gezet in maart 2009. De toonaangevende index voor grondstoffen – CRB Commodities index – daalde tot 200 punten in maart vorig jaar. Sindsdien bevindt deze index zich weer in een opgaande trend. De huidige stand bedraagt 278 punten.

Dat is overigens een aanmerkelijk bescheidener stijging dan de aandelenmarkt. Een kleine 40 % sindsdien. Bovendien is de CRB-index nog niet door zijn top van januari j.l. heengebroken. Dat was 294 punten. De CRB-index – waarvan olie een belangrijk onderdeel vormt – beleefde zijn finest hour in juli 2008 op een koers van 473 punten. Deze index bevindt zich dus nog steeds een 41 % onder het niveau van vlak voor het uitbreken van het hevigste gedeelte van de crisis. De AEX zit daar nu nog ruim 11 % onder.

De aantrekkende economieën – vooral in Azië – vragen om steeds meer basismetalen en brandstof. De prijs van een vat olie bedraagt al weer $ 86. En verdere stijging ligt voor de hand. Een goede gelegenheid eens te gaan beleggen in grondstoffen.

Er zijn vele fondsen hierin gespecialiseerd maar dit fonds van JP Morgan belegt in olie, gas, edelmetalen en basismetalen. En dan met name in kleine en middelgrote bedrijven actief in grondstoffen. YTD realiseerde het fonds reeds 17,7 %. Vorig jaar was dat 109 %. Het fonds heeft ruim 200 mio euro onder beheer en is dagelijks verhandelbaar.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Een overzicht van de rendementen vindt u hier.

Datum advies: 7 april 2010
Koers: € 14,11
Actuele koers: Klik hier
ISIN Code: LU0208853944

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Cliënten wel. De redactie heeft geen positie in dit effect. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u dit fonds kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Goede gelegenheid in grondstoffen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *