AEX: gewoon verder stijgen?

Gaan de beurzen gewoon verder met de stijging? Als we de trend beoordelen dan is er geen enkele reden om aan deze stelling te twijfelen. Na korte reacties zien we voordurend nieuwe hogere toppen. Mijn idee voor een irregular correctie komt onder druk te staan, gezien de vorm van de stijging. De stijging neemt steeds meer de vorm van een impuls (5 beweging)  Moet ik het roer omgooien en wat is een alternatief.

De irregular correctie

De belangrijkste reden om uit te gaan van een irregular correctie was de stijging van juli 2009 tot januari 2010. Deze stijging is in de meeste markten niet als een impuls ofwel een 5 beweging te zien. Daarnaast zijn er verhoudingen in deze beweging die er op wijzen dat deze stijging als één geheel moet worden gezien – dus de stijging maart 2009 tot januari 2010 – kan compleet zijn. Normaal zou je dus een reactie over deze stijging mogen verwachten.

De correctie tot februari was echter te beperkt om als normale correctie te dienen, na een herstel zou er dus nog een daling moeten volgen, vandaar het idee van een irregular correctie.

Komt dit scenario nu te vervallen? Zolang de AEX in het gebied 355 360 niet doorbreekt is dit scenario nog intact.

AEX TA Elliot Wave 7 april 2010 onder de 355 is irregular nog mogelijk
AEX TA Elliot Wave 7 april 2010 onder de 355 is irregular nog mogelijk

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

Een grote wig

Sluit de AEX de komende periode ruim boven 360 dan is het scenario van de irregular minder waarschijnlijk geworden. Naar alle waarschijnlijkheid is er dan een grote wig in ontwikkeling .

Voor de middellange termijn is dit een minder rooskleurig vooruitzicht, maar daar kom ik in een later stadium op terug. Voor de korte termijn is een daling tot globaal 330-335 te verwachten en daarna hogere koersen.

AEX TA Elliot Wave 7 april 2010 wig in ontwikkeling
AEX TA Elliot Wave 7 april 2010 wig in ontwikkeling

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

In de DAX zijn de contouren van deze stijgende wig duidelijker zichtbaar, tevens is daar door de recente stijging de RSI gestegen naar nieuwe toppen. Dit geeft aan dat er, op termijn,meer stijging verwacht mag worden.

DAX TA Elliot Wave 7 april 2010
DAX TA Elliot Wave 7 april 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster

Conclusie

De komende dagen zal er dus meer duidelijkheid moeten komen, komt er een top rond 355-360 en gaan we daarna met kracht dalen dan is het scenario van de irregular nog mogelijk. Weet de beurs nog wat verder te stijgen en is er sprake van milde dalingen dan is voor mij het wig scenario preferent.

Positie

Ik geef de short positie nog even het voordeel van de twijfel en verhoog de stop loss naar 361 punten in de AEX.

Gratis e-mail alert

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service.KLIK HIER

Forum

Wij zien dat steeds meer beleggers aan ons FORUM deelnemen. Het loont absoluut de moeite om u aan te melden en vooral om er meteen ook interactief aan deel te nemen zodat onze community gestaag blijft groeien met de nodige kennis en ervaring. Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Ik heb positie short. De redactie heeft geen positie in de AEX. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.