Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een degelijke belegging met een relatief stabiel rendement

Carmignac Patrimoine is de nieuwe tip van de week.  Het fonds is een degelijke belegging met een relatief stabiel rendement.  Een baken van rust in deze zeer woelige tijden. Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement 9,71 % gemiddeld per jaar.

Carmignac is een mixfonds. Het belegt in aandelen en obligaties wereldwijd. Het streeft naar een absoluut en regelmatig rendement via een actief beheer dat niet is gekoppeld aan een referentie-index. Er wordt minimaal 50 % belegd in vastrentende beleggingen of cash. Het aandelengedeelte wordt niet specifiek in groei- of value belegd maar in kansrijke aandelen.

Het obligatie gedeelte is momenteel nagenoeg volledig belegd in investment grade obligaties. De huidige asset verdeling is: 26 % aandelen en 71 % obligaties. De overige 6 % staan cash. Het fonds is een baken van rust in deze zeer woelige tijden. Zo heeft het fonds YTD maar 2,20 % verloren.

Over de afgelopen 10 jaar bedroeg het rendement 9,71 % gemiddeld per jaar. En dat is uitzonderlijk goed daar een beleggingen in aandelen in welke index dan ook over deze periode normaal gesproken geen positief rendement heeft gerealiseerd. Het betekent ook een outperformance van de index (50 % MSCI en 50 % Citigroup World Bonds) met 7,2 % gemiddeld per jaar.

grafiek_carmignac_patrimoine

Het fonds is opgericht in 1989 en wordt beheerd door de naamgever: Edouard Carmignac. Vestiging is Frankrijk. Het fonds heeft EUR 3,8 miljard onder beheer. Het heeft een morningstar rating van 5 sterren. Een degelijke belegging met een relatief stabiel rendement geschikt voor beleggers die niet op zoek zijn naar toprendementen en de risico’ s graag onder controle willen houden.

ISIN Code: FR0010135103
Koers: EUR 4094,28 per aandeel
Actuele koers: klik hier

Nadere informatie: www.carmignac.nl

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *