Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Chinese beurs lonkt weer

Tegen de enorme neerwaartse stroom in – alle toonaangevende beurzen staan wereldwijd 10 – 15 % in de min dit jaar – is de beurs van Shanghai aan het stijgen. Inmiddels met een ruime 25 % YTD. De positie van de Chinese economie is enigszins afwijkend van die van de meeste westerse economieën aangezien China nauwelijks een staatschuld kent en een enorm betalingsbalans overschot.

Om die reden is het voor de Chinese overheid geen probleem de economie te stimuleren. Het in november aangekondigde pakket boezemt bij Chinese beleggers dermate veel vertrouwen in dat de beurs van Shanghai – voor buitenlandse beleggers moeilijk toegankelijke A-shares – sinds de bodem van oktober vorig jaar inmiddels met 39 % zijn gestegen.

Getuige de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt is de vraag van Chinese staalproducenten weer aan het oplopen. De eerste tekenen van een economisch herstel? Uiteraard moeten we voorzichtig blijven daar een zwaluw nog geen zomer maakt. Maar berichten van bedrijven als BHP Billiton en Arcelor Mittal duiden op het zelfde.

Een mogelijkheid van deze ontwikkelingen te profiteren biedt het beleggingsfonds Saint Honoré Chine van Edmond de Rothschild Asset Management. Het fonds belegt voornamelijk in grote Chinese bedrijven als Petrochina, China Mobile, China Insurance en China Life. Het fonds heeft ca. € 130 mio euro onder beheer en wordt beheerd vanuit Parijs. Het rendement bedraagt YTD 9 %.

Deze tip werd eerder uitgebracht op 30 januari 2009 jongstleden. Sindsdien is de koers van het beleggingsfonds met  ruim 15% gestegen.

Datum advies: 20 februari 2009
Koers: € 179,51
ISIN Code:FR0010479923
Klik hier voor de actuele koers
Morningstar rating: ****

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Zijn clienten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *