Bullmarket obligaties ten einde

Reeds op 4 oktober j.l. adviseerde ik voor de eerste keer om de Proshares Ultrashort 20+ Year Treasury aan te kopen. Een mooie gelegenheid om te profiteren van de ingezette stijging van de rente op staatsleningen, vooral die met een zeer lange looptijd. De Proshares stijgen twee keer zo hard als de staatsobligaties dalen. Beleggers profiteren dus met de turbo er op!

En dat blijkt: Mijn eerste advies deed ik op een koers van $ 31,51. Gisteren deed de koers inmiddels $ 38,28. Beiden in dollars maar die is in deze periode ook een slordige 5 cent gestegen ten opzichte van de euro. Bovendien is het niet gek te veronderstellen dat bij oplopende rentes in de VS de dollar ook aantrekt tov de euro.

Herkansing! Koop: Proshares Ultrashort 20+ US Treasury.

De Proshares bereikten op 31 augustus j.l. hun laagste stand bij $ 30,07. Sinds de aankondiging van Bernanke dus een koersstijging van 27 %. Het bekende adagium op de beurs speelt hier weer: het bezit van de zaak (QE 2) is het einde van het vermaak (stijgende obligatiekoersen). De bullmarket op staatsleningen is ten einde en de Proshares zijn een prachtige manier daar op in te spelen.

Datum advies: 16 november 2010
Koers: $ 38,28
Actuele koers: klik hier
CUSIP: US74347R2976

Wordt verhandeld op de NYSE.

Ondergetekende heeft zelf (nog) geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

2 gedachten over “Bullmarket obligaties ten einde”

 1. Jan-Willem n gewone turbo op de Bonds werkt ook. Maar m’n vraag is heb je n idee
  hoe de USD en S&P gewoonlijk reageren op n stijgende rente.?

  1. Jan-willem Nijkamp

   Normaal gesproken stijgt de USD wanneer de rente in de VS (relatief) stijgt tov de de euro. Wanneer de rente in de VS minder hard stijgt als de rente in de Eurozone zal de USD eerder dalen. Valuta reageren op relatieve renteverschillen.

   Hoe de S & P 500 als geheel reageert is sterk afhankelijk van het klimaat waarin de rentestijging zich voordoet. Wanneer de rente stijgt agv een aantrekkende economie en betere vooruitzichten is dat in eerste instantie positief voor de aandelenmarkt. Tot de rente te hard gaat stijgen uiteraard.

   Binnen de S & P 500 reageren aandelen ook weer anders per sector. Rentegevoelige sectoren zullen eerder negatief geraakt worden door een rentestijging maar er zijn ook sectoren die er baat bij hebben. Zo is het voor verzekeraars momenteel bepaald niet vervelend wanneer de rente wat stijgt. Voor vastgoed (doorgaans fors gefinancierd met vreemd vermogen) is een rentestijging niet gunstig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.