Bouw wat af of koop put-opties

Deze keer geen tip om een bepaald beleggingsfonds of een tracker te kopen. Mijn lange termijnvisie is nog steeds hetzelfde. Dat wil zeggen dat de weg van de beurs op de lange termijn verder omhoog zal leiden.

Dat gaat meestal echter niet in een rechte lijn. Na de stijging sinds begin maart van ruim 30 % is het niet meer dan normaal dat de indices wereldwijd een pas op de plaats gaan maken. De relatief rustige zomerperiode kan daar nog verder aan mee gaan werken.

De AEX heeft sinds de hoogste stand van 270 punten inmiddels al weer 8 % ingeleverd en het is niet onverstandig rekening te houden met een verdere terugval. Let wel, zolang deze daling uiteindelijk ophoudt boven de vorige bodem is de opgaande trend nog steeds intact. Zeker wanneer deze daling ergens rond 225-235 tot staan gebracht wordt. Maar de kans op een verdere daling vanaf het huidige niveau van 248 punten neemt wel toe.

Daarom is het – afhankelijk van uw beleggingshorizon – niet onverstandig hier en daar wat posities te sluiten en enige gelden langs de zijlijn te zetten in afwachting van een nieuwe opgaande trend. Uiteraard kunt u uw portefeuille ook afschermen met de aankoop van put-opties.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.