Beleg in Afrika

Tip van de week: Intereffekt Emerging Africa

Nu de toonaangevende emerging markets (bijvoorbeeld de BRIC-landen) steeds meer bij de mainstream westerse markten gaan horen wordt het voor beleggers op zoek naar nieuwe opkomende markten (frontier markets) tijd hun aandacht meer te richten op het “vergeten” continent, Afrika.

Afrika? Jawel, de economische groei bedraagt er ruim 4,8 % op jaarbasis, de inflatie is aanmerkelijk gereduceerd en de politieke turbulentie is sterk afgenomen. Afrika is bovendien een grote leverancier van veel grondstoffen. Maar ook naast grondstoffen – maakt nog maar een derde van de totale economie uit – heeft Afrika veel te bieden. Zoals een bloeiende telecomsector.

Het loont om er te beleggen getuige het rendement YTD, 22,46 %. Ter vergl. de AEX staat heden ten dage op een rendement van ca. 1 %. De correlatie met andere beurzen is relatief beperkt. Daarom biedt het fonds een goede spreiding binnen een internationale beleggingsportefeuille.

Intereffekt Emerging Africa is het eerste beursgenoteerde open-end beleggingsfonds in Nederland en investeert in Noord-Afrika en de Sub-Sahara. Zuid-Afrika maakt in principe geen deel uit van de portefeuille. En daarmee onderscheidt het fonds zich van andere – buitenlandse – Afrikafondsen.

Datum advies: 22 juni 2010
Koers: € 14,45
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: NL0006173007

Ondergetekende heeft zelf  geen positie in deze belegging. Klanten ook niet.De redactie heeft geen positie in dit fonds. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Senior Vermogensbeheerder INMAXXA

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Een overzicht van de rendementen van alle Tips van de week vindt u hier.

Welke trackers of beleggingsfondsen heeft u in uw portefeuille die genoemd zijn in de Tip van de week? Plaats op ons forum uw reactie. Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.