Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Voorzichtig positief

De AEX sloot vrijdag af met een verlies van 0,2% op 339,73 punten. Op weekbasis sloot de graadmeter daarmee vrijwel onveranderd. Onderliggend was er wel veel beweging. Per saldo trad er een stabilisatie op wat geen goed nieuws is voor shorters. Om hun tevreden te stellen moet er sprake zijn van lagere bodems en toppen.

Zoals ik vorige week schetste is de huidige correctie, zwakte in een lange termijn opgaande trend. Pas bij een slot onder de 319 punten en vooral een slot onder de 315 punten verandert het middellange termijnbeeld. Op korte termijn is de correctie voorbij als de AEX boven de 351 punten weet te sluiten.

Er zijn wel positieve signalen die wijzen op een mogelijke bodem. Ten eerste vond de Amsterdamse beursgraadmeter steun op 333 punten waarmee een dubbele bodem gevormd werd. Ook het feit dat op weekbasis nagenoeg geen daling meer plaatsvond is een bemoedigend teken. Daarnaast trad een escalatie op na de vorming van de hogere bodem. Ook vond er een uitbraak uit de dalende toppenlijn plaats. Zwak is wel dat de AEX vrijdag rond de 340,8 een dubbele top heeft gevormd. Ik ga er niettemin uit dat de komende dagen een verder herstel zal plaatsvinden. Mocht een slot boven de 344 bewerstelligd worden dan is een koersdoel naar 348 aannemelijk. Boven de 351 schijnt de zon voor de beurs. Het luik gaat open bij een slot onder de 332 punten.

AEX-INDEX_2_maart_2013

De US$ versus de €

De euro-dollar is op maandbasis aan het retracen,dat wil zeggen een correctie op de stijgende trend. Mocht de Europese eenheidsmunt onder de $1,26 komen, dan draait het beeld naar negatief. Op weekbasis is het technisch beeld wel negatief. Een verdere zwakte richting $1,275 behoort tot de mogelijkheden. Op dagbasis heeft de euro-dollar steun gevonden op $1,2977.  Mogelijk treedt een herstel richting de $1,33 op. Met andere woorden, het beste is om af te wachten totdat de euro-dollar weer boven de $1,33 uitkomt.

Goud

Op goud zijn wij op korte termijn positief. Een herstel richting de $1.620 sluit ik niet uit. Op lange termijn staan de signalen op rood. Wij  hebben een kleine long positie op goud lopen met Crititrader. Een slot boven de $1.700 zou een verdere opmars kunnen betekenen. Een belangrijke steun vindt zich bij $1.520.

Gratis proefabonnement op Crititrader

Met Crititrader hebben we goede zaken gedaan en staan op een winst van 671 euro netto (inclusief transactiekosten) voor dit jaar. Deze maand bestaat De Kritische Belegger alweer vier jaar. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken door een gratis proefabonnement op Crititrader aan te bieden. Voor meer informatie: klik hier

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *