Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Uitbraak in DJ Euro Stoxx 50

Hoewel we in de S&P 500 nog geen normale correctie hebben gezien op de september  stijging, hoewel er in de Euro dollar een correctie aan zit te komen is de DJ Euro Stoxx 50 uitgebroken.

Omdat het patroon van de afgelopen maanden de vorm van een driehoek heeft aangenomen moeten we het stijgingspotentieel niet onderschatten.

DJ Euro Stoxx 50 14 oktober 2010
DJ Euro Stoxx 50 14 oktober 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Daarnaast is in de meeste gevallen een de beweging uit een dergelijk patroon bijzonder krachtig. Met andere woorden ik wijzig mijn visie van negatief – neutraal in long, dit advies is van toepassing zolang de DJ Euro Stoxx 50 boven 2680 noteert en de AEX zich boven 332 weet te handhaven.

Conclusie

Er komen meer signalen die wijzen op een uitbraak, daarmee lijken de, met name de DJ Euro Stoxx 50, de DAX en de AEX na de consolidatie van de afgelopen maanden weer een nieuwe stijgingsfase in te zetten. Hoewel er best een aantal belangrijke argumenten zijn aan te dragen die niet voor een stijging pleiten, is op basis van technische gronden het niet meer verantwoord om short posities aan te houden. Mijn visie is op dit moment long zolang de AEX boven 332 weet te blijven en de DJ Stoxx 50 boven 2680.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Forum

Op het forum vindt u meer analyses en discussie over de beurzen. Daar wordt serieus en hard gewerkt en zijn mooie grafieken te vinden en goede analisten. Ook hebben wij een beleggerskroeg geopend.

De bezoekers van deze beleggerskroeg mogen meedoen aan de KB Guru van de dag competitie. Je kunt jouw systeem of jouw marktgevoel testen zonder dat het geld kost. Het kan wel wat opleveren en dat is de titel KB Guru van de dag.

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/beleggerskroeg-geopend

Inschrijven is geheel gratis en kan via deze link: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/register.php

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar

jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *