Topvorming beurs, goudprijs naar $1.300

Een top in de AEX is gevormd of wordt op korte termijn gevormd . Een significante correctie is op komst. Arcelor Mittal is een zwak aandeel. Olie is interessant en de goudprijs kan verder stijgen naar $1.300.Dat waren enkele onderwerpen die besproken werden in de jongste live chatsessie van De Kritische Belegger met technisch analist Dick Otto.

Deelnemers konden hem vragen stellen over de ontwikkelingen op de financiële markten. Hieronder het verslag. (verkort) Aan de sessie deden verschillende deelnemers mee. U kunt ook meedoen. Zie hieronder.

Forum

Steeds meer bezoekers doen mee aan ons FORUM. Het biedt de gelegenheid om onderling kennis en van gedachten te wisselen.

Wij hebben forums over de AEX, GoudGann,TomTom,ING en Aegon.

Daarnaast  hebben wij ook een subforum voor beginners. Bij beleggen zijn veel termen noodzakelijkerwijs gestandaardiseerd net zoals bij elk ander gebied. Het gevolg is echter dat het voor beginners moeilijk te doorgronden is. Bijvoorbeeld wat is een stoploss, wat zijn weerstand en steunniveau’s. Wat is een stop limiet order, Wat is het minimum kapitaal om te starten?

De bedoeling is om vragen te stellen en actief elkaar te helpen bij termen die u niet weet.

Stelt u zelf voor in deze topic:

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/even-voorstellen

Registreren voor het forum kan via deze link: Klik hier

AEX: hebben we de top gezien?

AEX valt buiten disclaimer AFM

Als we naar het lange termijn beeld kijken dan zijn wij nog altijd negatief. Wij verwachten dat de top is gevormd, danwel op korte termijn zal worden gevormd en dat er nog een significante correctie volgt.
Op korte termijn hebben we de aanwijzing dat de beweging al in gang is gezet nog niet binnen. Maar iedere nieuwe bodem geeft extra bewijs.

Dus voor de korte termijn traders: onder de bodem van vanmorgen, rond 331.50 is een teken van verzwakking en wat ons betreft een aanwijzing dat de daling verder voortzet richting 325.

Een belangrijke grens aan de onderzijde ligt op 320 en rond 310. Onder deze niveaus hebben we bevestiging van de hoofdrichting: targets 250

Wat is de weerstand? Waarboven draait je visie naar opwaarts?

Voor het lange termijn beeld mogen we zelfs een nieuwe top krijgen, zonder dit beeld te verstoren.
Maar op korte termijn draait het negatieve scenario naar positief boven 340 / 341 dan ontstaat er weer wat ruimte voor een verdere stijging. Maar belangrijk: het risico is groot op dit moment en de potentie is maar klein.

Dus meer kans op daling dan stijging?

Ja, en voor aandelenbeleggers: zorg voor een gedegen ondergrens voor uw portefeuille waaronder u maatregelen neemt, er bestaat een gerede kans dat de beurs flink daalt.

Op korte termijn? Je bedoelt dus in eerste instantie naar 325 en daarna naar 320 en 310?

Juist, de bodem van vanmorgen is belangrijk: gaan we daaronder verwachten wij een eerste rustmoment rond 325. Daalt het verder, dan hebben wij onder 320 en 310 bevestiging dat de grote trend is gedraaid naar negatief. Koersdoel dan: 250

Arcelor Mittal zwak aandeel

Op het moment van schrijven hebben wij geen posities voor onze clienten in AM <disclaimer AFM>.

Het aandeel AM is op meerdere niveaus zwak. Als we naar het grootste patroon kijken dan zien we de daling van 67 naar 12 (!) als eerste daling in een lange termijn zeer zwak beeld.

Vervolgens hebben we een herstel gezien naar 35 en een vervolg daling naar 22, dit jaar. Ook dit patroon is zwak en wijst op verdere dalingen.

DE trigger voor de komende tijd is € 22. Hieronder verwachten wij een snelle, felle daling naar 20 in eerste instantie, maar zeer waarschijnlijk naar 16. Het langere termijn beeld wijst op een daling naar de bodems van 2009 rond 12 en zelfs daaronder.

Op korte termijn kijken wij aan de bovenzijde naar 26 euro. Hierboven ontstaat wt ruimte voor een verder herstel. Maar houdt bodem op 22 in het oog, hieronder is het beeld erg zwak.

Olie interessante markt

De Olieprijs is de afgelopen weken gedaald van $86 naar $68. Wij zien dat als eerste daling van een groter dalend patroon. Onder de bodem van de afgelopen week, $68, hebben wij bevestiging van de richting en geven wij een kersdoel af op $60.

Speculanten kunnen nu al instappen voordeze daling, met een korte stop boven 83/85.

Maar is de afstand 68-60 niet te klein?

Dat is een daling van meer dan 10%. Over het algemeen zal worden ingespeeld op deze daling met hefboominstrumenten als futures of turbo’s En dan is het ruim voldoende.

Wat zie je op langere termijn voor de olieprijs en wat zijn steun en weerstandniveau’s?

Lange termijn nog altijd zwak. Dus $60 zien we als een erste target. Als we naar het grote patroon kijken dan is de daling van $140 naar $35 de eerste beweging in de downtrend en zijn we nu bezig met een correctie, zijwaartse beweging daarop.Dat kan flink wat tijd in beslag nemen met als extremen, de bodem ($40 zone) en de recente toppen ($85).

Mooi antwoord, helder.

Goud naar $1.300

Ik stel voor om de goudprijs te behandelen.

Goud valt ook buiten disclaimer AFM. Daar kunnen we kort over zijn. We verwachten een verdere stijging met als koersdoel minimaal $1.300. Naar boven is de weg vrij, rond $1.300 eerste Fibonacci target daarboven rond $1.350 en verder.

Aan de onderzijde verwachten we dat een tussentijdse adempauze niet veel verder zal gaan dan de $1.100 zone.

Wat is de meest waarschijnlijke scenario enwat belangrijk is: wat gaat het in euro’s doen. Kun je welliicht targets in euro’s noemen.

Rond € 1.100 liggen de eerste doelen, duidelijk door de 1.000 grens.

Einde verslag.

Dick Ottto, directeur van Matrix Asset Management heeft op het moment van schrijven privé geen enkel belang in de aandelen die waarover hij advies geeft. De redactie van De Kritische Belegger heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Matrix Asset Management was één van de weinige vermogensbeheerders die voor een forse daling waarschuwde toen de AEX nog op 550 punten stond. Zij publiceren wekelijks een gratis nieuwsbrief: Money Care. Klik hier als u wilt profiteren van de wekelijkse analyses van de gratis Money Care Nieuwsbrief.

Wilt u ook meedoen?

Er zijn nog een aantal beperkte plaatsen beschikbaar voor bezoekers van De Kritische Belegger. Word lid van een exclusief gezelschap. De volgende chatsessie is met de ervaren technisch analist Nico Bakker op 1 juli om 13.00 uur. Mis het niet!.

Het is de bedoeling om periodiek chatsessies met analisten te houden waarbij leden vragen kunnen stellen over de markten. (aandelen, AEX, olie, goud etc.). Ook kunt u een vraag stellen over uw favoriete aandeel.

Stuur ons een e-mail via onze contactpagina als u mee wilt doen en dan sturen wij u de details door.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.