Tips van Nico Bakker

De AEX is saai en spannend. ASML en Philips zijn mooie koopkandidaten. Koop Goud op zwakte en koopmoment voor Ahold. Aegon is voor traders en wat op bodemvorming tarwe. Dat heeft de ervaren technisch analist Nico Bakker gezegd tijdens de jongste live chatsessie van De Kritische Belegger.

Wij nodigen u uit om ook mee te doen. De chatsessies worden via Skype gehouden. U kunt dit programma gratis downloaden via www.skype.nl. U maakt vervolgens een account aan. Stuur ons uw skypenaam via onze contactpagina zodat u ook kunt meedoen aan onze besloten chatsessies.

Hieronder ziet u het verkorte chatverslag.

AEX

Misschien beginnen met de AEX. Wat is uw visie, komt eerst nog een daling of gaan we nu al omhoog?

AEX op dagbasis gaan we volgens mij toppen om daarna 320 te testen. Op weekbasis zitten we klem in een driehoek. We moeten wachten op een uitbraak boven 343 of onder 306. Saai en spannend dus….. Alle indices tonen een lage trendmatigheid, er is gebrek aan richting. En dus blijft iedereeen aan de zijlijn staan, terwijl er toch leuke opportunities zijn, kijk maar eens naar ASML en Philips.

ASML en Philips

De verwachting is dat ASML en Philips verder gaan stijgen?

ASML van 21,65 naar 25,50
Philips van 22,50 naar 27,00

Dat zijn de kantelpunten.

Goud

Ik hoor regelmatig dat het geld in de toekomst zijn waarde zal verliezen en dat het verstandig is om in goud te gaan. Wat is uw visie?

Goud is een prima zelfstandige belegging. Dankzij Turbo’s etc is het relatief makkelijk om in goud te beleggen. Daardoor verliest goud gedeeltelijk zijn functie als vluchthaven. Dus naast andere assets, ook goud in portefeuille.

Is het nu het goede moment?

We hebben al een ritje achter de rug. een verdere stijging naar 1265 sluit ik niet uit. Boven 1265 is het een bij-koop moment, dan posities uitbreiden. Dus kopen op zwakte….

Ahold

Ik heb nog steeds AH in portefeuille. Zal dit aandeel bij daling van de AEX zijn waarde behouden?

AH zit in gematigde uptrend met kritieke steun op 9,70 tot 9,60. Onder dit niveau breekt de trend, dan stukken wegdoen.

Dit impliceert NU dus een aankoopmoment, want steun lijkt te houden met de witte candle van deze week.

Aegon?

Nico wat denk jij van Aegon?

AEGON zit in slappe trendfase met steun op 4,26 en weerstand op 4,90. Bover 4,90 weer interessant om in portefeuille op te nemen. Tot die tijd puur een trading fonds.

Tarwe

Heb jij ook een advies over tarwe?

Wheat is even aan het afkoelen na de geweldige spike naar ruim 700. Wachten op bodemvorming, daarna weer long posities. Voor nu wellicht offensief short.

Einde verslag

Forum

Steeds meer bezoekers doen mee aan ons FORUM. Het biedt de gelegenheid om onderling kennis en van gedachten te wisselen.

Wij hebben forums over de AEX, GoudGann,TomTom,ING en Aegon.

Daarnaast  hebben wij ook een subforum voor beginners. Bij beleggen zijn veel termen noodzakelijkerwijs gestandaardiseerd net zoals bij elk ander gebied. Het gevolg is echter dat het voor beginners moeilijk te doorgronden is. Bijvoorbeeld wat is een stoploss, wat zijn weerstand en steunniveau’s. Wat is een stop limiet order, Wat is het minimum kapitaal om te starten?

De bedoeling is om vragen te stellen en actief elkaar te helpen bij termen die u niet weet.

Stelt u zelf voor in deze topic:

https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/even-voorstellen

Registreren voor het forum kan via deze link: Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.