Sinterklaasrally gestart

Nadat de AEX opwaarts was uitgebroken en andere indices nieuwe toppen maken zien we vandaag een correctie bij de opening. In de future een (voorlopig) dieptepunt van 335 en cash 339.

De beren zullen zeggen, zie je wel, dit is de start van veel meer neerwaarts, maar ik deel die mening niet, uiteraard met inachtname stoploss van 335. Onder 330 nemen de beren het roer zelfs weer over, al dan niet tijdelijk.

AEX:

Het uitgangspunt blijft kopen op zwakte. De huidige bullcyclus duurt volgens mijn gegevens minimaal tot de 19e november en kan uitlopen naar 6 december. Ik kan nog niet inschatten of 3 tot 6 december een top of dal gaat worden, wat m.i. tot een belangrijke beslissing kan leiden. Als het een topje wordt, verwacht ik erna een gevoelige correctie.

Wat namelijk ook tot de mogelijkheden behoort is stijgen tot de 19e en dalen tot de 3e, waarna we weer omhoog gaan. In het andere scenario stijgen we dus verder tot de 3e december met uitloop naar de 6e.

Eindejaarsrally zonder banken?

Hieronder een grafiek van de banksector in UK. Die laat nog geen spierballen zien en dat houdt me bezig. Wat niet is kan nog komen natuurlijk, maar ik volg de ontwikkeling op de voet, want een duurzame rally zonder banken is hetzelfde als dronken worden zonder alcohol te nuttigen.

bankensector 12 november 2010
bankensector 12 november 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Conclusie:

Ik verwacht nog hogere koersen, minimaal tot de 19e en zelfs een uitloop naar 3 tot 6 december behoort tot de mogelijkheden. Begin december kan ook een low worden, waarna de eindejaarsrally pas echt begint. Stoploss  335. Onder 330 nemen de beren het roer zelfs weer over, al dan niet tijdelijk.

Posities:

Geen

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Gratis portefeuille analyse

Is uw portefeuille wel evenwichtig verdeeld en zitten de juiste beleggingen erin? Neem contact op met Cees voor een vrijblijvende afspraak zodat hij een advies daarover kan geven. U kunt hem mailen op c.devries@dekritischebelegger.nl.Vermeld uw naam, e-mail adres en uw telefoonnummer waaronder u bereikbaar bent.

[einde advertentie]

Prijsvraag

Wilt u 100 euro winnen? Doe dan mee aan onze Kritische Belegger Guru van de dag-prijsvraag. Kijk op ons forum: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/topic/guru-van-de-dag

11 gedachten over “Sinterklaasrally gestart”

 1. Hoi Kees,

  In mijn ervaring is er doorgaans de eerste helft van november een rally, die in de tweede helft terugvalt, danwel stabiliseert, om na Sinterklaas de eindspurt in te zetten. Succes!!

 2. Marc, leuk te horen van je.

  blij dat je mijn dilemma opgelost hebt. 19 november dus in de puts of schrijven calls en met Sinterklaas in de calls of anderszins.

  fijn weekeinde

 3. Tussen de regels lees ik dat Cees het ook niet meer weet:we gaan omlaag maar ook omhoog. Ik weet wel dat als ik bij een bank binnenstapte en een belegging- deskundige zo hoorde praten er nooit meer terug zou keren. Sorry Cees,het is soms wel goed om even een tik tegen de schenen te krijgen. Sta je daarna weer met bijde benen op de grond. vr gr

 4. Onno, ik praat ook niet namens een bank, gelukkig niet zelfs, die kopen alleen maar, komt altijd goed denken ze. We kennen de praktische gevolgen daarvan denk ik.
  De strekking van het schrijven is kopen, zij het dat rond de 19e een topje kan ontstaan voor een korte en mogelijk gevoelige correctie. De tijd leert of er signalen komen rond die tijd. Rond Sinterklaas is sowieso een belangrijk punt in tijd. Is het een low wordt het een koopgelegenheid en is het een top andersom.

  Het komt mogelijk verwarrend over, sorry daarvoor dan, maar ik noem twee tijden om op te letten en mijn glazen bol kan nog niet overzien wat er rond de 19e gebeurt.

  bedankt voor uw trouwe commentaar

 5. Ik kocht begin jaren negentig 2000 aandelen Aegon op aanraden van mijn bank. Daarna kwam ik er achter wat splitsingen en dividend voor aandelen kunnen betekenen… Nu vind ik Johnson&Johnson , http://www.jnj.com , een pracht dividend-aandeel met 4 keer per jaar een dividend-uitkering en praktisch elk jaar ook nog een verhoging van de uitkering , splitsingen zijn er trouwens praktisch niet.

  Je kunt trouwens moeilijk iets vinden over het verleden van de splitsingen van Aegon : de site die het wel deed , Msn , heeft het om onduidelijke redenen eraf gehaald. COCA COLA is trouwens ook een pracht aandeel. Ik denk dat praktisch iedere huishouding wel een product van JNJ en COCA-COLA in huis heeft staan , waar ter wereld ook. Met al die verhogingen hier in Nederland , ziekenfonds e.d.,durf ik wel te stellen dat je die verhogingen kunt opvangen met het dividend van de aandelen JNJ en COCA-COLA.

  Als je geen vermogen hebt zou je kunnen beginnen met het investeren in de fondsen van bv. http://www.intereffect.nl zit je wel in hedge-fondsen:ten aanval!! gewoon elke maand wat kopen ongeacht wat de buitenwereld doet , elke maand een vast bedrag dan koop je meer als de koers laag is en minder als de koers hoog is. Heb nu geen belang in Intereffect maar soms wel. (risico’s zijn er natuurlijk ook)

 6. Cees en zoals zo velen beroepen zich op TA, zie mijn commentaar van een paar dagen geleden over de shift in de carrytrades, beleggen is veel complexer dan TA, kan toeval zijn, maar komt tot nu toe redelijk uit. Kan zo niet eenvoudig
  uit leggen wat een carrytrade is, maar heb dit gevonden:

  What is a Carry Trade
  All that is needed to understand the carry trade concept is a basic knowledge of foreign exchange and interest rates differentials. Each currency has a different interest rate attached to it determined partly by policy authorities and partly by market demand.When taking a foreign exchange position a trader holds long position one currency and short position in another. Each day, the trader will collect the interest on the long side of their trade and pay the interest on the short side. If the interest rate on the purchased currency is higher than that of the sold currency, the result is a net inflow of interest. If the sold currency’s interest rate is greater than the purchased currency’s rate, the trader must pay the net interest.

 7. voor alle duidelijkheid voeg ik dit nog even toe:

  Carry Trade As A Strategy
  For many years, money managers and banks have utilized the inflow and outflow of yield to collect consistent income in times of low volatility and high risk appetite. Holding only one or two currency pairs would invite considerable idiosyncratic risk (or risk related to those few pairs held); so traders create portfolios of various carry trade pairs to diversify risk from any single pair and isolate exposure to demand for yield. However, even with risk diversified away from any one pair, a carry basket is still exposed to those conditions that render this yield seeking strategy undesirable, such as: high volatility, small interest rate differentials or a general aversion to risk. Therefore, the carry trade will consistently collect an interest income, but there are still situation when the carry trade can face large drawdowns in certain market conditions. As such, a trader needs to decide when it is time to underweight or overweight their carry trade exposure.

 8. Meint, je woont ook in verkeerde hoek van Nederland, daar komt de Sint ook niet.
  De vorige column was de AEX 335 laag en sindsdien zagen we 348+. Dat is 4% in een week en ondersteunt de rally denk ik wel hoor.

 9. Als ik het gemiddelde neem van 335 en 339 is dat een stijging (op dit moment) van nog geen 2%,je kunt het zo draaien als je wilt maar hier in Groningen noemen ze dat in ieder geval geen Sinterklaasrally en de dag is nog niet om. Maar goed, we zijn in ieder geval niet gekelderd (tot nog toe)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.