Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Methode daghandel DAX-future

Zoals eerder deze week beloofd een kijkje in de keuken over de methode welke wij gebruiken om future- posities in te nemen op de Duitse DAX index.

Zie: https://www.dekritischebelegger.nl/daxtrader-korte-termijn/resultaten-daxtrader-korte-termijn/

Velen zullen de methode van GANN wel kennen waar het gaat om samengaan prijs en tijd dus zullen we daar hier niet dieper op ingaan. We volstaan met de mededeling dat Gann belangrijke cycles heeft gevonden waarop aandelenmarkten een nieuwe fase starten en waar de factor prijs ook moet spreken.

In zijn tijd bewogen de aandelenmarkten minder snel dan tegenwoordig. Destijds kwamen de koersen enkele keren per dag tot stand en werden deze nog op een krijtbord vermeld. Hoe anders is dat nu.

Ons uitgangspunt is dat Gann veel zaken wist te herleiden tot bijv. 1/3, 1/2 en 2/3 bewegingen in markten. Deze kunnen nog verder gespecificeerd worden, maar dat voert te ver hier op in te gaan.

Cycli bewegen dag en nacht en staan dus niet stil als de financiële markten hun deuren sluiten. Zij gaan door. Op basis van de eerdergenoemde cycles berekenen we op voorhand de tijden waar een cycle begint en eindigt.

Tijd

We onderscheiden drie levels van tijden binnen ons systeem. Wij noemen de levels eenvoudig 1, 2 en 3.  De level 1 is de meest belangrijke en 3 uiteraard de minst belangrijke. Het zal dan ook niemand verbazen dat er gedurende de dag meer level 3 signalen zullen zijn dan level 1. Een level 1 signaal kan soms een dag of paar dagen zelfs helemaal niet voorkomen.

Level 1 signalen spelen zich af binnen een tijdsbestek van een uur. Wij geven een tijd op op de dag voor een level 1 signaal en dit signaal eindigt op het genoemde tijdstip en vangt dus een uur eerder aan.

Level 2 signalen zijn clusters van 2 tijden die opgegeven worden. De cyclus van de eerste tijd vangt een kwartier eerder aan dan genoemd, maar eindigt altijd op het 2e opgegeven tijdstip.

Level 3 signalen zijn tijden die zich op kwartier basis afspelen. De opgegeven tijd vangt een kwartier eerder aan, maar eindigt altijd op het genoemde tijdstip.

Prijs

Naast tijd dient de factor prijs complementair te zijn voor het aangaan van trades.  Wanneer zowel Tijd als Prijs samenkomen (dus op of binnen het genoemde tijdsframe) spreken we van een hit. Dit is naast andere setups (divergenties) de belangrijkste voorwaarde voor het aangaan van een positie short of long.

Natuurlijk zijn er ook regels voor exit posities en dubbeldraaien (meteen van long naar short en vice versa) maar daar gaan we nu niet op in.

Voorbeeld

Hieronder de grafiek van 10 november j.l.

Hier zie je een voorbeeld van de ingetekende timeframes inclusief prijslijnen (horizontaal natuurlijk). Hierin staat in de gele cirkel aangegeven waar tijd + prijs zijn samengekomen.

Op dat moment nemen we een long positie in met een stoploss enkele punten onder de prijslijn. Deze stoploss verhogen we conform ontwikkeling patroon.

In dit voorbeeld was de instap op 6770 en de uitstap 6790. Een profit van 20 DAX punten. 1 DAX punt is 25 euro.

DAX 15 november 2010
DAX 15 november 2010

Klik met de muis op de grafiek voor een vergroting (opent in nieuw venster)

Met deze methode weten we de laatste weken gemiddeld dagelijks 50 tot 100 DAX punten binnen te harken, wat toch 1.250 tot 2.500 euro is. U kunt de resultaten controleren in eerdere draadjes op het forum.

Tel uit je winst.

Wilt u ook leren daghandelen of bent u al daghandelaar en zoekt ondersteuning met dit systeem, kijk dan op het forum. De meest recente dagdiscussie vindt u hier.

Auteur: Blacky

Update: Dit is gestaakt. Wel hebben we een tradershoek ingesteld. U kunt meepraten en meehandelen op basis van signalen. Het forum is “voor beleggers en door beleggers” dus iedereen kan meedoen.

U kunt de tradershoek bereiken via: https://www.dekritischebelegger.nl/forum/dagelijkse-discussie/tradershoek

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

12 reacties op “Methode daghandel DAX-future”

 1. Avatar

  Er wordt geclaimd dat er dagelijks 50 tot 100 DAX punten worden binnen geharkt waarmee tussen de 1250 en 2500 euro wordt verdiend. Op maandbasis is dat tussen de 25000 en 50000 euro. Geloof je het zelf? Wel graag kritisch blijven op datgene wat je publiceert! Als je die bedragen weet binnen te harken, dan ga je toch niet je tijd verdoen op een forum? Dan zit je op een tropisch eiland met in je ene hand een cocktail en in je andere hand je iPhone waar je je geld mee verdient.
  Wat me opvalt is de wijsheid achteraf. En daar ben ik een beetje allergisch voor. Als je altijd vooraf je instapmomenten meldt en daarmee over een langere periode dagelijks gemiddeld 50 tot 100 DAX punten wint, dwing je respect af. Hoe dan ook, veel succes gewenst!

  1. Blacky

   Morningstar,

   Bedankt voor uw reactie.

   Het genoemde systeem is na testen pas sinds kort ‘live’. We hebben daar in het forum al de nodige aandacht aan besteed in dagdraadjes. Daarnaast vonden we het weer eens een ander initiatief op de site.

   We publiceren bijna realtime aan trading, NADAT we precies van tevoren hebben aangegeven waar we op letten. De dagdraad begint immers met de prijzen en tijden waar we op letten. Dus het aangaan van trades is geen wijsheid achteraf, maar door iedereen te controleren.

   Van tevoren is geen richting bekend zij het dat de overall- cycle bullish wordt verondersteld te zijn. Een open-minded benadering is een must in deze handel en dat kan elke handelaar bevestigen. Vooraf de positie melden is gelijk aan zelfmoord en dat weet elke trader dus helaas is er wel enige kennis vereist hier mee om te gaan. We pretenderen dan ook niet dat dit een volautomatisch systeem is. Het is gewoon hard werken de juiste beslissing te nemen. Wat helpt is dat we vooraf gestelde kaders zeer belangrijk vinden door tijd en prijs te noemen om zodoende tijdig te weten wat te doen.

   We zitten dus nog niet op een tropisch eiland, maar willen aantonen dat het volgen van de signalen dit op termijn wel mogelijk maakt. Anders gezegd: We leggen het hoofd op het hakblok en stellen ons dus zeer kwetsbaar op. Wie durft dat in deze handel?

   Groeten,
   Blacky

 2. Avatar

  dax handel is super en zeker als je gebruik maakt van goede indicatoren.is een mooi middel om op dagbasis een paar dikke trades te doen en dan kan je toch mooi een aardig eurootje erbij hebben. niks dromen maar een goed en mooi artikel. speel kort op de bal. niet voetballen zoals ajax maar gewoon een paar maal per dag met 10 of 15 punten long en short in de actieve handel.

  1. Avatar

   Blijf het een boeiend onderwerp vinden het daytraden,maar heb nog niet het lef om het in de praktijk te uit te voeren
   Ben nog wat zoekende naar een goede indicator,
   Momenteel probeer ik te handelen in een papperaccount op de crossing van de wma 9 en de wma 21
   Met een grafiek van 3 min.
   Levert opzich wel goede resultaten als er een kleine trend is ,maar komt in de problemen in een zij waardse beweging
   Als er mensen zijn die hier meer ervaring in hebben dan ,zou ik enkel suggesties enkele zeer op prijs stellen

 3. Avatar

  Hoe bepaal je de tijdlijnen (zijn deze steeds dezelfde?) en de prijslijnen (op basis van welk programma gebruik je die?)

 4. Cees

  Glien, de tijds-en prijslijnen komen niet uit een softwarepakket helaas. Dat is een algoritme o.b.v. Gann-s wijsheden waarbij je uitgaat van belangrijke cycle toppen en bodems.

 5. Avatar

  Ik ben eigenlijk ook erg benieuwd naar de totstandkoming van de lijnen. Het systeem lijkt erg veel op een systeem dat ik in het verleden heb gebruikt om op S&P en Nasdaq te handelen. Maar het werkte niet 100%, zelfs geen 70% maar toch was het erg winstgevend.

 6. Cees

  Geert, ik kan je zeggen dat ik nog nergens de werkwijze heb gezien die ik hanteer, vooral waar het gaat om tijdslijnen. Ik zal op het forum wel even een chart plaatsen.
  Maar nogmaals, alleen tijdslijnen is niet waar de crux zit. Het gaat om de combinatie tijd en prijs, dus de prijscomponent moet ook ‘spreken’ bij een tijdsindicatie

 7. Avatar

  Mijn manier ben ik ook nog nergens tegengekomen, maar heb het zelf verzonnen. Ik bereken tijd met formules in Excel en prijs volgens fibo getallen. Ik ben benieuwd naar je grafiek.

 8. Avatar

  geert,

  kun jij niet een voorbeeld van jouw verzinsel op dit forum zetten om ons een idee te geven hoe het wertk of vind je dat te persoonlijk?

 9. Avatar

  Beste glien,

  Een cyclus werkt zolang niemand hem ziet. Dus ik kan moeilijk aangeven hoe ik het bereken. Ik gebruik namelijk andere getallen dan gann of fibo gebruikte. Maar je zou eens kunnen beginnen met de getallen van gann/fibo en kijken hoe dat uitpakt. Ipv fibo retrace op de prijs, pas je dat toe op tijd.

  Ik hoop dat je er iets mee kunt en indien je wat creativiteit toepast dan ontdek je misschien hoe het werkt. Het is net zoals Cees aangeeft, tijd en prijs dienen elkaar te kruisen.

  Succes ermee en ik hoop dat je iets zult ontdekken. Het werkt namelijk alleen indien niemand ervan af weet.

Reacties zijn uitgeschakeld.