Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Rijke beleggers in hogere sferen

Rijke Amerikaanse beleggers zijn van mening dat de waarde van hun portefeuille niet zal slinken of zelfs zal toenemen. De economie van de Verenigde Staten is gezonder dan een jaar geleden. Amerika blijft de beste land om te beleggen gevolgd door de Japan. Zij mijden de conflicthaarden Oekraine, het Midden-Oosten en Rusland. Dat blijkt uit een halfjaarlijkse enquête (1000 ondervraagden) die zakenbank Morgan Stanley heeft gehouden onder beleggers met minstens een vermogen van $100.000. Een derde van de geënquêteerden had een vermogen van meer dan $1 miljoen.

93% van de ondervraagden ziet dat de waarde van hun portefeuille stabiel zal blijven of zelfs stijgen tegen het einde van dit jaar. Vorige zomer was dat nog 90%. Ook de stemming over de algemene financiele situatie is verbeterd: volgens 76% zal de Amerikaanse economie net zo gezond of gezonder zijn dan in de afgelopen 12 maanden. In de vorige enquête was dit nog 71%.

Circa 44% belegt hun vermogen in aandelen. Van de rijken onder de rijken (met een vermogen van meer dan $1 miljoen) belegt 49% in aandelen. De favoriete sector is technologie. De consumentengoederenbranche is het minst in trek.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *