Jubelstemming wijst op een correctie

Sommige beleggers volgen het sentiment onder beleggers als een contraire indicator. Een piek in het optimisme duidt volgens hen aan dat aandelenkoersen klaar zijn om te gaan dalen. Volgens hen hebben beleggers die een positieve ontwikkeling van de markt inzien al de aandelen gekocht.

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt.

Het systeem staat al op een winst van 14% dit jaar.

Daxtrader 13 feb 2020
Daxtrader 13 feb 2020

 

Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Een manier om het sentiment te meten is te kijken naar de put/call ratio. De verhouding vertegenwoordigt een verhouding tussen alle putopties en alle callopties die op een bepaalde dag zijn gekocht. Op het moment dat de ratio groter is dan 1, zijn er dus meer calls dan puts verhandeld. Dit wordt vaak gezien als een indicator dat de optiebeleggers een stijging verwachten. Is de call/put ratio kleiner dan 1, dan geldt dat de optiebeleggers gemiddeld uitgaan van een daling.

Het 50-daags gemiddelde ligt nu bijna 13% onder zijn 200 daags gemiddelde. Als dit gebeurt daalde de toonaangevende Amerikaanse beursgraadmeter S&P 500 in de daarop volgende twee weken. Het risico ope een daling of een hogere beweeglijkheid is aanwezig,

Bron: https://twitter.com/sentimentrader
Bron: https://twitter.com/sentimentrader

Handelaren hebben voor iedere 100 puts, 200 calls gekocht in de afgelopen twee dagen.  Dat is in de afgelopen 5 jaar niet voorgekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.