Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beleggers zullen in de herfst in beren veranderen

Op de Duitse aandelenmarkt is een migratie van particuliere investeerders naar het berenkamp te zien. De groep nieuwe pessimisten is evenzeer samengesteld uit voormalige optimisten als voorheen neutrale actoren. Sentimentanalist Joachim Goldberg speculeert dat de particuliere investeerders waarschijnlijk handelden als verkopers van aandelen toen de DAX aan het begin van de week opnieuw de grens van 13.000 bereikte.

Zoals blijkt uit het wekelijkse sentimentonderzoek van Deutsche Börse, is 46 procent (plus 8 procentpunten) pessimistisch. Het bull-share van particuliere investeerders daalde met 4 procentpunt tot 34 procent. 20 procent van de particuliere investeerders kijkt vanaf de zijlijn toe, ook een daling van 4 procentpunt.

Daarentegen is er geen grote verandering in het sentiment te zien onder particuliere beleggers in Wall Street. Volgens de wekelijkse AAII Sentiment Survey steeg het bull camp met één procentpunt tot 35,7 procent. In het kamp van de pessimisten zit 33,1 procent, 2,7 procentpunt minder dan een week geleden. 31,2 procent van de ondervraagden is nu neutraal, wat overeenkomt met een stijging van 1,7 procentpunt.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *