Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX stijgt in komende maanden

Het jaar 2017 start met de hoogste score van de ING BeleggersBarometer sinds ruim anderhalf jaar. Met een stand van 148 komt deze hoger uit dan in december (145). Sinds vorige maand zijn er geen veranderingen in het oordeel en de verwachtingen van de beleggers over de algemene economische situatie in Nederland of hun eigen financiële situatie.

Stijging of daling van de beurzen? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX (de AEX van onze oosterburen) ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 33.597 in de afgelopen 2,5 jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel AUTOMATISCH als door middel van SMS SIGNALEN meedoen.

De positieve ontwikkeling van de ING BeleggersBarometer wordt uitsluitend veroorzaakt door de waardegroei die de beleggers de afgelopen twee maanden zagen in hun eigen portefeuille: tweederde constateerde een stijging. Beleggers denken dat een overwinning van de middenpartijen (VVD, CDA en D66) bij de Tweede Kamerverkiezingen het meest optimaal is voor de Nederlandse beurs. Tevens verwachten beleggers voor 2017 dat de hypotheekrente zal stijgen, over de spaarrente zijn de meningen verdeeld.

 

 

De verwachtingen voor de AEX zijn onveranderd, tweederde van de beleggers denkt dat deze verder zal stijgen in de komende drie maanden. Nog steeds vindt het merendeel van de beleggers het nog wel een goede tijd om in minder risicovolle sectoren te beleggen. Henry van Heijster, investment manager bij ING Investment Office, kan zich vinden in deze gematigd positieve visie op aandelen. “Economische indicatoren en bedrijfsberichten zijn nog steeds positief voor aandelen. De risico’s vloeien vooral voort uit politieke onzekerheid.” Bij de start van het nieuwe jaar zijn er meer beleggers die hun portefeuille in beheer hebben gegeven, terwijl er juist minder beleggers zijn die zelf beleggen, al blijft dit wel de meerderheid. Het grootste gedeelte van de beleggingsportefeuilles (61%) wordt in Nederland belegd, één derde van alle beleggers belegt zelfs alleen maar in Nederland.

Ligt een correctie op de loer?

De beurzen zijn sinds december fors gestegen. De Amerikaanse Dow-Jones index bereikt deze week de hoogste stand aller tijden. Het zou niet meer dan normaal zijn de beursgraadmeters gaan dalen. Wij bieden handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. We pakken het nieuwe jaar goed uit met meer dan 50% korting. Deze geldt tot 1 februari dus wees er snel bij! KLIK HIER voor meer informatie.

Profiel beleggers

Het grootste gedeelte van de beleggers (83%) koopt beleggingen voor de langere termijn, aankopen voor de korte termijn lijken iets af te nemen. Het belangrijkste doel om te beleggen blijft het creëren van een aanvulling op het toekomstig inkomen. Daarnaast hebben steeds meer beleggers een huis- of hypotheek gerelateerd doel met hun beleggingen. Deze maand is een sterke stijging zichtbaar in de verwachtingen die beleggers hebben voor de beurskansen in Amerika, mogelijk wordt deze stijging veroorzaakt door de aangekondigde investeringen door president Trump. Dit gaat ten koste van de kansen die men in Japan en de rest van Azië verwacht. Henry van Heijster: “De Amerikaanse markt is aanvankelijk flink gestegen op basis van die verwachtingen, maar de laatste weken is het vooral afwachten geblazen.”

Tweede Kamerverkiezingen

Beleggers verwachten dat de uitslag van de komende Tweede Kamerverkiezingen de Nederlandse beurs zal beïnvloeden, maar denken dat de uitslag van de Duitse verkiezingen veel meer invloed zal hebben op de Nederlandse beurs (60% versus 21%). De VVD blijft de grootste partij onder de beleggers. De meerderheid van de beleggers (51%) denk dat een overwinning van de middenpartijen (VVD, CDA en D66) het meest optimaal is voor de Nederlandse beurs. Twee derde van de beleggers denkt dat de hypotheekrente zal stijgen in 2017. Over de spaarrente zijn de meningen verdeeld: één derde denkt dat deze gelijk blijft, eveneens één derde denkt dat zal stijgen en een kwart denkt dat deze zal dalen.

Stijging of daling van de beurzen? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX (de AEX van onze oosterburen) ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 33.597 in de afgelopen 2,5 jaar. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel AUTOMATISCH als door middel van SMS SIGNALEN meedoen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

13 reacties op “AEX stijgt in komende maanden”

 1. Avatar

  Is dat jouw hoop, of je gedachte Jan?.. Want zeg nou zelf, in feite heb je het over een getal,500. Een getal,of grens, welk maakbaar wordt gemaakt, door de psyche..Verder zit er niets achter, geen analyse, enkel het ‘onderbuikgevoel’, beetje hoop, en dat was het. Kortom, natte vinger werk, een hele geruststellende manier om de beurs mee op te gaan zeg!..

 2. Avatar

  Waar moet het grote geld anders heen dan richting de aandelen markten?

  Staatsleningen van euro landen?
  Goud?
  Vastgoed?

  Het grote geld zal richting de US dollar stromen en dat zal de US indices tot grote hoogten op zwepen.
  Zolang Europa nog een beetje aan elkaar blijft hangen zullen de beurzen hier door, lichtelijk omhoog getrokken worden. AEX over de 500 DAX door 12.500.

  Maar als de onrust toeneemt in Europa en de banken crisis de kop weer opsteekt,
  is het exit europa. Dan nog meer geld naar US.

  We leven in de dagen van Atilla de Hun.
  Volkeren en geldstromen worden in beweging gezet en Europa is binnen een aantal jaren de klos. Nog even een piek op de Europese indices en daarna de val.

 3. Avatar

  Het ‘grote geld’ zit al in markten Jan…. En die crisis is al in volle gang, deflatie crisis.., markten zullen spoedig volgen met hun herhaling gelijk aan 2008-2009. Tel uit je winst met zoveel narigheid.. Men is wel heel erg optimistisch over zowel economieën als aandelenbeurzen, maar het ergste moet nog gaan komen..Optimisme komt voor de val, zeg maar.

  Rationeel gezien kun je gelijk hebben, en heb je gelijk, maar de realiteit is net even anders.Die BeleggersBarometer toont keer op keer het juiste aan,bekijk ‘m eens goed en oordeel zelf..

 4. Avatar

  Ik ben ook niet optimistisch.
  Dit eindigd in doom en gloom…..onvermijdelijk.
  Europa gaat op zeker ten onder.

  Alleen nu nog even niet.
  De grote afstort is voor later.
  Pas na de piek in de US indices.

 5. Avatar

  Hoe hoog wil je die ‘piek’ nog hebben Jan? Vanuit golden ratio punt gezien is die vorige week al behaald, voor de Dow Jones dan.

  Als je je bedenkt dat de grote depressie startte in Europa en overwaaide naar Amerika heeft het er alle schijn van dat het ditmaal in omgekeerde volgorde is.. Maargoed, Europa staat er toch al niet zo best voor, een soort van reset zal nog wel eens de redding kunnen zijn, voor jou en mij..

 6. Avatar

  Daar gaan we weer, is dat je hoop of gedachte, of allebei wellicht.., Jan?

  In ieder geval is het iets rationeel,want van enige analyse bij je is geen sprake, terwijl rationaliteit zelden leidt tot iets, vooral op een beurs valt daar niet mee te ‘scoren’..

 7. Avatar

  Zo af en toe plaats ik een posting hier.

  Als het mogelijk is om wat oudere postings van mij boven te halen zul je zien dat ik vorig jaar al op flink hogere koersen wees.

  Waarom hogere koersen?
  Dat heb ik in de 2de posting van mij in dit draadje nog eens uitgelegd.
  Zo zie ik het……maar kan best wezen dat ik het helemaal fout zie.

  Verwacht nog een terugtest van DOW 18.300-18.600 en AEX 455-460.
  Mocht het daar een steun blijken te zijn van papier,…ja, dan zou dat de top voor een langere tijd geweest kunnen zijn.

  Ik ben ook niet blind voor de toekomst……dat geef ik ook aan.
  Of we gaan nu naar de doom and gloom, of we gaan na een piek hard na beneden.

  Een piek op de US indices gelijk de NIKKEI in 1989…..en dan crashen.

  Afwachten maar en op tijd bijsturen.

 8. Avatar

  Vind die ’terugtest’ term zo zwakjes en nietszeggend, alsof het eerst naar een bepaald niveau zal gaan voordat het als een raket omhoog zal gaan..Maarja, de term behoort nu eenmaal bij een bepaalde TA methode. En iedereen z’n eigen methode natuurlijk, maar de terugtesters zitten er vaker naast dan dat ze willen, en op éen of andere manier weten ze dat altijd weer zo om te buigen dat het lijkt alsof het gewerkt heeft…

  In feite bestaat er niet zoiets als terugtest in een cyclus van continuïteit, maar maak dat de terugtester maar eens wijs..

 9. Avatar

  Zonder terugtest dan maar zo snel mogelijk naar DOW 23.000+…..

  De terugtest kieperen we overboord en gaan voor …the fast and the furious…..

 10. Avatar

  Nou, wat een vertrouwen in je eigen woorden, en daarmee gelijk in de methode, zeg….
  Het voelt niet echt technisch, en standvastig, waar je mee bezig bent Jan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *