Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX in september op 528

Het beleggersvertrouwen blijft onverminderd hoog, zo blijkt uit het laatste onderzoek van de ING Beleggersbarometer. Deze maand staat de stand op 141 punten, een minimaal verschil ten opzichte van mei (144). Beleggers constateren opnieuw dat de Nederlandse economie aantrekt en verwachten ook dat deze positieve trend de komende drie maanden doorzet. De Nederlandse belegger is bovendien optimistisch over de eigen beleggingsportefeuille.

Ook voor de komende maanden verwachten zij dat de waarde hiervan verder toeneemt, net als de AEX-index. Met de maanden juli en augustus voor de deur besparen beleggers niet op de vakantie. Maar twee procent van de beleggers besluit om dit jaar thuis te blijven.

Wilt u ook 362% rendement in 2,5 jaar? Neem dan een abonnement op ons handelssysteem. KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

ING Beleggersbarometer juni 2018
ING Beleggersbarometer juni 2018

Het vertrouwen in de Nederlandse aandelenbeurs blijft bij veel beleggers hoog. Iets meer dan de helft van hen verwacht dat de koers van de AEX de komende 3 maanden verder stijgt. Beleggers verwachten dat de AEX in september zal uitkomen op 528 punten. Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “In dit onderzoek zien we al een paar maanden dat de meeste beleggers verwachten dat de stand van de AEX over 3 maanden lager uitkomt, dan de stand op dat moment is. Dat strookt niet met het optimisme dat beleggers tonen, al verwacht een kwart van de beleggers toch een hogere stand van de AEX in september, namelijk 580.” Ondanks het optimisme blijven beleggers voorzichtig en risicovolle sectoren en obligaties worden gemeden. Beleggers verwachten het meeste van de technologie aandelen ASML en Alibaba. 16% verwacht het meeste rendement van ASML en 12% verwacht dat van de aandelen van Alibaba.

Italië

Het beleggersvertrouwen is ook terug te zien in de inschatting die beleggers maken van de recente politieke spanningen in Italië. Het overgrote deel van de beleggers (72%) ziet geen reden om te vrezen dat het land uit de euro stapt. Een onverwachte exit van Italië zou volgens de helft van de beleggers tot grote koersdalingen leiden. Homan: “De nieuwe Italiaanse minister van Financiën, Giovanni Tria, heeft bij zijn aanstelling benadrukt dat er geen plannen zijn om uit de euro te stappen. Hij gaf aan zich te richten op het verlagen van de schulden. Dat is goed nieuws voor beleggers.”

Hoge olieprijs

Intussen leidt de hoge olieprijs ertoe dat de helft van de beleggers minder of bewuster de auto pakt of tankt bij een goedkoper tankstation. En de hogere olieprijs is er waarschijnlijk de oorzaak van dat Shell het aandeel is geworden waar beleggers de komende maanden het meeste van verwachten. Shell lost hiermee ASML af als populairste aandeel.

Trouw aan broker

Beleggers blijken niet snel van broker te switchen. 79% heeft dit recentelijk niet overwogen en is het ook niet van plan. Als de drie belangrijkste redenen om niet te switchen geven zij aan: het gedoe dat hierbij komt kijken, de kosten en het feit dat beleggers bij hun huidige belegger goed advies krijgen. 

Vakantie geen bezuinigingspost

Met de vakantiemaanden juli en augustus voor de deur kunnen Nederlandse beleggers niet wachten om er even tussenuit te gaan. De helft van de beleggers geeft aan dit jaar net zoveel uit te geven als vorig jaar, 16% geeft zelfs aan meer uit te geven. Slechts 2% van de beleggers geeft aan hun hand op de knip te houden en dit jaar niet op de vakantie te gaan.

Wilt u ook 362% rendement in 2,5 jaar? Neem dan een abonnement op ons handelssysteem. KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *