Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: naderend herstel van het sentiment

Conform de verwachting deed de DAX een herstelpoging maar moest de winst al weer snel prijs geven. Een aanvankelijk matig, vervolgens wat positiever New York, gaf ook Frankfurt in de slotfase een steun in de rug.

De intraday cycli duiden voor morgen op een zeer geleidelijke verbetering van het sentiment. De wisselvalligheid blijft, maar de ondertoon wordt langzamerhand wat positiever. Ook de dagcycli voorzien naderend herstel van het sentiment.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 29 juni 2018
DAX 29 juni 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *