Weer die 19/20 april: oorlog op komst?

De geheimzinnige datum van 19 of 20 april doet wederom zijn werk. Vorig jaar werd rond deze tijd een top gezet op de aandelenmarkten. Deze jaar lopen de spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten hoog op. Noord-Korea is klaar voor het tot zinken brengen van het Amerikaanse vliegdekschip USS Carl Vinson, dat opstoomt naar de Koreaanse wateren. Is er oorlog op komst en wat is dat toch met 19/20 april?

Op 12 april 2011 schreef Elmer Hogervorst een column met dezelfde titel. In de column vermeld hij het volgende:

Zo op het eerste oog lijkt het een datum als elke andere. Maar 19 en 20 april zijn voor Amerikanen bijzondere data. Beruchte data wel te verstaan. Het lijkt alsof allerlei rampspoed in of met betrekking tot Amerika door een magneet naar 19 april en/of 20 april en of de omliggende periode getrokken wordt. Deze data en de omliggende periode zijn bijvoorbeeld zeer bepalend geweest ten aanzien van de Amerikaanse onafhankelijkheid en bijna alle grote, beslissende oorlogen.

Volgens sommigen is de datum een willekeurige en kun je er zo andere data voor in de plaats zetten. Hij betwijfel dat, maar hij roept roept eenieder op met een andere datum komen met minimaal tien voorbeelden.

 • de ‘Revolutionary War’, ook wel bekend als het beleg van Boston, begon op 19 april 1775;
 • De Slag bij San Jacinto was een veldslag tussen Mexico en Texaanse rebellen, gevochten op 21 april 1836. Het wordt beschouwd als het keerpunt in de Texaanse Revolutie.
 • De Amerikaanse Burgeroorlog vond plaats tussen 1861 en 1865 in de Verenigde Staten van Amerika en werd uitgevochten door de noordelijke staten enerzijds en de afgescheiden zuidelijke staten anderzijds. Er vielen in totaal naar schatting 618.000 doden en 500.000 gewonden. Bij Fort Sumter in South Carolina wordt op 12 april 1861 voor het eerst geschoten, dit is het begin van de Amerikaanse Burgeroorlog.
 • De Mexicaans-Amerikaanse Oorlog (soms ook de Amerikaans-Mexicaanse Oorlog genoemd) was een oorlog tussen Mexico en de Verenigde Staten van Amerika tussen 24 april 1846 en 2 februari 1848.
 • Spaans-Amerikaanse Oorlog: de Verenigde Staten verklaren Spanje de oorlog op 16 april 1898.  Amerika zal Cuba en de Filipijnen veroveren. Op 20 april erkende het Congres de onafhankelijkheid van Cuba en verleende de president toestemming om met geweld te interveniëren indien Spanje haar troepen niet zou terugtrekken.
 • Op 19 april 1933 wordt de uitvoer van goud uit de Verenigde Staten verboden. De regering erkent dat daarmee de facto van de goudstandaard is afgestapt.
 • De invasie van de ‘Bay of Pigs’ was een door de Amerikaanse regering gesteunde actie door een door de CIA getrainde troepenmacht van Cubaanse bannelingen om het zuiden van Cuba binnen te dringen, in een poging om het regime van Fidel Castro omver te werpen. Deze mislukte invasie vond plaats van 17-19 april 1961.
 • Saigon wordt op 30 april 1975 ingenomen door Noord-Vietnam terwijl de Verenigde Staten hun laatste burgers evacueren. Hiermee komt een einde aan de Vietnamoorlog.
 • WACO/Branch Davidian: De Branch Davidians is de naam van een religieuze sekte die hun kerk hadden in de Amerikaanse stad Waco (Texas). Op 19 april 1993 bestormde de FBI het gebouw van de sekte met zwaar materieel en het gebruikte hierbij tanks en traangas. Er brak een vuurgevecht uit en het complex vatte vlam en brandde uit, waarbij 76 leden omkwamen: 55 volwassenen en 21 kinderen. Ook sekteleider David Koresh werd hierbij gedood. Negen mensen overleefden het. Veel sekteleden waaronder Koresh bleken door kogels te zijn gedood.
 • De bomaanslag in Oklahoma City was een terroristische aanslag met een autobom die op 19 april 1995 werd gepleegd op het Alfred P. Murrah Federal Building, een overheidsgebouw in de Amerikaanse stad Oklahoma City. Bij de aanslag vielen 168 doden en 800 gewonden.

Het is natuurlijk niet te hopen dat het tot een oorlog komt. Die kan potentieel het leven van miljoenen mensen kosten. Deze datum blijft wel iedere keer frappant te zijn. Is er sprake van een belangrijke top op de aandelenmarkten? Het is van belang om niet emotioneel te handelen. Mede daarom hebben wij voor onze lezers een speciale actie: wij bieden gratis handelssignalen aan met aan -en verkoopsignalen die gratis naar u per SMS en e-mail worden verzonden. KLIK HIER om u aan te melden.

1 gedachte over “Weer die 19/20 april: oorlog op komst?”

 1. Astrologie is hier het ’toverwoord’, april/Ram. Ram en de combinatie planeet Mars, het kan tot heftige dingen leiden. De vermeldde voorbeelden zijn daar goede.. getuigen van.Hoort nu eenmaal bij het Ram teken.

  Vanuit de grafiek gezien zal voorlopig een oorlog uitblijven, daar is het sentiment op de Dow Jones te positief voor. Verandering, oorlog wellicht, treed pas op als de Dow Jones zijn opmars heeft gestopt, kan snel zijn of niet..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.