Vier maanden stijging S&P 500 wijst op meer

Momentum, voor veel technische analisten zoiets als de ‘heilige graal’ van hun vakgebied, biedt beleggers een nieuwe kans om te profiteren van de middellangetermijntrend – trouw aan het motto: ‘Kracht zorgt voor verdere kracht’. Maar hoe kunt u deze kernthese van alle momentumstrategieën toepassen op de S&P 500?

De kracht van vier maanden plus
Als de S&P 500 vier maanden achter elkaar omhoog gaat, is dat een goed moment om te investeren voor de langere termijn. Zes maanden vasthouden is een goede start, maar je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt investeren.

Wanneer houd je vast?
Als de S&P 500 blijft stijgen tijdens je investering, kun je overwegen om je aandelen nog zes maanden langer te houden.

Wat zeggen de cijfers?

We hebben gekeken naar de S&P 500 sinds 1945. Uit 39 gevallen blijkt dat 87% van de tijd de koersen stegen na vier maanden van winst. Gemiddeld ging de index dan nog eens bijna 10% omhoog. En je hoeft maar 40% van de tijd te investeren om hiervan te profiteren.

Voor statistische analyses gebruikten we de gegevens van de S&P 500® sinds 1945. Het totaal van 39 transacties van de afgelopen 80 jaar is absoluut overtuigend met een hitpercentage van 87%. Op historisch gemiddelde kan de S&P 500® na vier positieve maanden op rij een verdere koerswinst van 9,79% realiseren. U investeert slechts 40% van de tijd.

Analyse van de S&P 500-index over de periode 1945 tot en met 2024 levert verbluffende resultaten op:

87%: De kans dat de S&P 500 na vier opeenvolgende maanden van stijging verder stijgt.
9,79%: De gemiddelde winst na vier maanden van stijging.

Recente resultaten
Van november tot februari zagen we weer zo’n winstperiode, wat een goed teken kan zijn voor de rest van het jaar.

Conclusie
De geschiedenis laat zien dat als de S&P 500 vier maanden op rij stijgt, de kans groot is dat de stijging doorgaat. Met 87% succes in de afgelopen 80 jaar, is dit een betrouwbare strategie voor investeerders. De recente winsten geven ons vertrouwen voor de toekomst.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.