DAX op weg naar 18.926

Onze kop “DAX: op weg naar nieuw record?” kwam precies op tijd voor de DAX. Dankzij zes opeenvolgende witte dagkaarsen heeft de Duitse beursindex het recordniveau nu kunnen uitbreiden naar 18.846 punten.

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Belangrijke Factoren

Er zijn drie belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan deze stijging. Ten eerste was ontstond in april een correctievlag: een klassiek trendbevestigend koerspatroon. Ten tweede heeft de 50-dagenlijn, die de gemiddelde koers over de laatste 50 dagen laat zien, als een sterke steun gefungeerd. En ten derde de spurt over de hoogtepunten van 18.226/18.236 punten, waarmee een kortetermijnbodemformatie werd voltooid.

Huidige Situatie en Trends
Het enige probleem op dit moment: de DAX heeft het wiskundige verbindingspotentieel van ongeveer 600 punten al in een mum van tijd uitgeput.

Aanhoudende Opwaartse Trend
Niettemin is de aanhoudende opwaartse trend absoluut intact, vooral omdat de marktbreedte onlangs aanzienlijk is verbeterd.

Fibonacci-projectie en steun
Technische analisten kijken nu naar de Fibonacci-projectie van 138,2% van de recente koersbeweging, die wijst op een potentieel koersdoel van 18.926 punten. Maar als de koersen beginnen te dalen, zou het vorige record van 18.567 punten een belangrijk niveau kunnen zijn om in de gaten te houden.

Type Waarde
Steun 18.054 (50-dagenlijn)
Steun 18.567 (Oud record)
Weerstand 18.226/18.236 (Hoogtepunten)

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.