Beurzen omhoog tot 4 mei

Voor de komende dagen verwacht ik een kortstondige stijging waarna de beurs weer een dieptepunt gaat neerzetten.

Vorige week gaf ik aan een bodem voor de AEX voor vandaag te verwachten. Als de Amsterdamse beursgraadmeter vandaag of morgen onder 228.19 zakt, is de voorspelling van vorige week zeer nauwkeurig. Wanneer de AEX niet onder 228.19 zakt, is het een hogere bodem sinds de daling op 20 april begon. Vanaf de een dezer dagen te plaatsen bodem kan de beurs weer stijgen waarna rond 8 mei wederom een nieuw dieptepunt gezet wordt.

Zoals ik de vorige keer stelde is de zwaartekracht bepalend voor de beurzen. Aan de hand van eb- en vloedgegevens is het mogelijk om nauwkeurige draaipunten in de markt te bepalen. Eb en vloed worden bepaald door de stand van de maan en van de zon ten opzichte van de aarde.

Om de bodems in de markt te vinden, moeten we kijken naar hoogtij met de grootste waarde. We vergelijken de waarde met de dag ervoor en de dag erna. Wanneer de amplitude tussen hoogtij en laagtij maximaal is, is de zwaartekracht het grootst en wordt de Dow Jones maximaal naar de aarde getrokken en veroorzaakt aldus een low.

tides_27_april_2009
Tides 27 april 2009

Klik op figuur om te vergroten (opent in nieuw venster)

Kijkend naar de laagtij met de grootste waarde, krijgen we vanaf de bodem die vandaag of morgen gemaakt wordt, een stijging naar een top op vrijdag 1 mei. Alle Europese beurzen zijn dan dicht. Voor de Dow Jones geldt niettemin 1 mei als top. De waterstanden van Amsterdam zijn op zondag 3 mei het laagst dus voor de AEX geldt dan op donderdag 30 april of anders maandag 4 mei een top.

Vervolgens: op grond van de hoogtij met de grootste waarde wordt een bodem gemaakt op donderdag 7 mei (deze dag laat de meeste extremen zien). Amsterdam heeft de hoogste stand op zondag 10 mei, dus vrijdag 8 mei of maandag 11 mei geeft dan een bodem voor de AEX. Alles geldt met een marge van 1 of 2 dagen.

Elmer Hogervorst
www.hogervorstadvies.nl
info@hogervorstadvies.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.