Beleg op dinsdag

De beste dag van de week om te beleggen is dinsdag. Van de 16 dinsdagen van dit jaar is de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500, 14 maal gestegen en leverde tezamen een rendement op van 9%. De andere dagen van de week leverden aanzienlijk minder winst op. Als men alle dagen in de markt zat, had met slechts een rendement van 1%. Dat blijkt uit cijfers van persbureau Bloomberg. Een voorbeeld was gisteren. Zowel de Amerikaanse beurzen als de AEX veerden krachtig op.

Volgens beleggingsstrateeg Josh Brown van Ritholtz Wealth Management beheren particuliere beleggers hun portefeuilles voor hun pensioen in het weekend en stappen ze maandag in beleggingsfondsen. Op hun beurt kopen zij op dinsdag aandelen. Een andere mogelijkheid is dat beleggers op maandag opties en derivaten kopen om die week geen verlies te lijden vanwege belangrijke gebeurtenissen. De vraag naar putopties is na dinsdag weggevallen en beleggers gaan zich dan weer op aandelen richten. Daarnaast wordt slecht nieuws meestal in het weekend gemeld waardoor de beleggers op koopjesjacht gaan na de zwakte op maandag.

We zien dit jaar dat er op dinsdagen werd gekocht na forse zwakte op maandag. Op die dag wordt een verlies geleden van 2,6% en op vrijdagen een verlies van 4%.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.