Koffie wordt duurder

Wij hebben ruim van te voren gemeld over de stijgende koffieprijzen. Het nieuws heeft nu ook de mainstream media bereikt. Droogte in Brazilië jaagt de prijs van koffiebonen op. Consumenten moeten op termijn misschien ook meer voor hun koffie gaan betalen. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van ABN Amro.  De prijs van Arabica-koffiebonen is tussen eind november en eind april al meer dan verdubbeld. Ook de prijs voor koffiebonen van de Robusta-soort is ongeveer verdubbeld. Sectoreconoom Hans van Cleef van ABN Amro verwacht dat de prijzen verder zullen stijgen.

Invinco schreef: Het aanhoudende slechte nieuws is terug te vinden op de internationale markten. Hierboven hebben we kort de hoge gemiddelde prijs over maart besproken. De prijsstijging heeft zich in de eerste weken van april gewoon voortgezet. De gemiddelde prijs ligt nu rond $ 2,00 per pond met als voorlopig hoogste prijs $ 2,0610 per pond. Die prijs kwam tot stand op 10 april jl. Met dit prijsniveau loopt de markt ver weg van de voorspellingen van beleggingsbanken als Goldman Sachs. Die voorziet voor dit jaar een gemiddelde prijs van $ 1,75 per pond. De huidige prijsstijgingen zijn meer in lijn met de sombere verwachtingen van eerder gememoreerde studie. Die voorziet nog verdere prijsstijgingen als blijkt, dat de droogte ook de jonge aanplant voor de oogst van 2015 – 2016 heeft aangetast. Dan is the sky the limit.

Wilt u meer weten over de koffieprijs, neem dan een blik op ons koffiedossier: https://www.dekritischebelegger.nl/tag/koffie/

1 gedachte over “Koffie wordt duurder”

  1. Het lijkt alsof koffie duurder wordt door het weer, wat eraan gekoppeld wordt. Maar over niet al te lange tijd zal de prijs dicht in de buurt komen van wat Goldman Sachs voorziet. Weer speelt totaal geen rol als het op een index aankomt, en de koffie futures markt gedraagt zich als elk andere markt, in patronen. Dus je pakken koffie inslaan hoeft niet, wie koopt er nu op de top..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.